m4Social participa a la primera jornada exploratòria d’aliances organitzada per la Taula

3 junio 2024

Temps de lectura < 1 minut

L’equip tècnic de m4Social així com bona part de les entitats que participen al grup de treball han participat aquest divendres a la primera jornada exploratòria d’aliances organitzada per la Taula d’entitats del tercer sector social. L’esdeveniment, que tenia per objectiu abordar la creació de coalicions entre el tercer sector social, l’administració pública, representants del sector mercantil i les universitats, ha comptat amb vora un centenar de participants.

Els objectius de la sessió s’han aconseguit àmpliament gràcies a la implicació dels actors de la quàdruple hèlix mencionada:

● Afavorir la reflexió sobre els impactes de les transicions globals i el rol del tercer sector, la innovació i la col·laboració multiactoral en el seu abordatge.

● Posar a prova metodologies de creació de coalicions que permetrien donar peu a nous projectes col·laboratius entre actors, i que destapen especialment el potencial innovador de les entitats del tercer sector social.

● Facilitar l’enxarxament específic i amb projecció europea entre els agents de la quàdruple hèlix i les entitats federades de la Taula del Tercer Sector.

Amb aquesta sessió, la Taula pretén establir una nova metodologia de treball que afavoreixi els consensos entre els diversos actors i es maximitzin els projectes conjunts que entomin els reptes actuals del tercer sector social del nostre país. A la vegada, es pretén consolidar la Comissió d’innovació i fons europeus com un espai de treball estable i exitós per a tothom.

m4Social s’ha volcat especialment en l’abordatge del quart repte plantejat a la jornada “La innovació en l’atenció a la dependència: enfortiment del sector de les cures de llarga durada i millora de les habilitats digitals de les persones cuidadores” on han sorgit respostes interessants consensuades per representants dels quatre sectors implicats: entitats del tercer sector, administració pública, sector privat i món acadèmic.