Des de fa un parell d’anys, la Fundació TIC Salut Social està impulsant un Model d’acreditació d’apps en l’àmbit de la salut, per tal de poder oferir garanties als usuaris (ciutadans i professionals) en l’ús d’aplicacions de confiança per a millorar l’estat de salut o benestar, l’atenció i el seguiment. Amb l’objectiu de difondre aquest model, els criteris definits, compartir-los i incentivar l’acreditació d’apps, avui s’ha celebrat la jornada “Hello World!” al TecnoCampus de Mataró.
L’acte ha estat inaugurat pel director de la Fundació TIC Salut i Social Francesc Garcia Cuyàs. m4Social ha participat amb una ponència sobre accessibilitat digital posant en valor els avenços que s’estan produint en l’àmbit de la salut gràcies a l’ús de noves apps i ha reflexionant sobre si aquests avenços arriben a totes les persones. Segons la OMS, entre un 30 i un 40% del temps de vida de les persones és en estat de dependència, i només a Catalunya hi ha 551.440 persones amb discapacitat. Aquestes són només algunes de les xifres que posen de manifest la importància de seguir els principis de Disseny Universal, és a dir, el disseny concebut per a totes les persones, que beneficien a tothom independentment del col·lectiu al que pertanyin o les seves característiques.
Sovint es considera que fer una app accessible és costós econòmicament parlant, però aquest argument queda anul·lat si des de l’inici de qualsevol projecte, i en totes les seves fases: definició, disseny i desenvolupament; se segueixen principis de Disseny Universal.
A la part final de la intervenció s’ha recordat al públic assistent que poden consultar la Guia d’Accessibilitat Digital que l’any passat va editar m4Social en col·laboració amb la Fundació TIC Salut i Social.
A la jornada, oberta a tot el sector, hi han assistit desenvolupadors d’aplicacions mòbils de l’entorn salut i social, empreses desenvolupadores, directors tècnics i professionals que treballen a en les àrees d’innovació i mobilitat.