- Hi ha una necessitat?
És bàsic saber si respondrà a una necessitat o només serà un complement. Has de saber -a l’hora- quin és teu propòsit: aconseguir donants, fomentar la participació, construir una comunitat… i per a què.
- Tu te la descarregaries?
Tot i que ens emocioni molt tenir la nostra pròpia app, atura’t i reflexiona! Si només tu i els teus coneguts us la descarregareu , no val la pena que inverteixis en una aplicació que no transcendirà i que no arribarà a les persones a qui vols arribar. Intenta posar-te en el lloc de l’altre. Tingues en compte que n’hi ha gairebé 1,6 milions d’apps al Google Playstore d’Android i 1.5 milions a la App Store de Apple.
- N’existeix alguna similar?
Analitza la competència. Pensa que si ja existeix alguna app similar a la teva, podries comprar-la i replicar-la: t’estalviaries feina i -potser també- diners. Investiga projectes que s’hagin tirat endavant i pensa en els pros i contres que tenen. Això t’ajudarà a construir una proposta més sòlida i diferenciada. Pot visitar el web wwww.topappcharts.com i cercar una determinada categoria: si no n’hi ha cap app que estigui destacada en el rànquing, sabràs que la demanda per aquest tipus d’app no és gaire gran i, per tant, pots estalviar-te temps i diners.
- Quants diners estàs disposat a invertir?
Això també et servirà per saber quant hi confies i hi apostes. En general, una app senzilla ja és cara (no baixarà dels 6.000 euros) i una d’elaborada… encara més. Els programadors són cars, molt cars. En cas que tinguis nocions de programació, pots fer una app (a baix preu però amb alta inversió de temps) a través del teu ordinador. El software que faràs servir ja et proporcionarà un simulador perquè vegis com quedaria a un smartphone. Per construir una app pots obrir-te un compte a www.buzztouch.com que és un dels softwares més barats. Però per publicar l’app hauràs de pagar la llicència de desenvolupador: 25$ a Android o 99$ a Apple.
- Què en pensa la gent del teu voltant?
No et guardis la idea per a tu, per por a que te la robin. Sovint, és millor donar alguns detalls i saber què n’opinen, si tenen aportacions o si et fan preguntes que t’ajudaran a millorar el teu projecte.