Internet ja es fa servir més des del mòbil

7 novembre 2016

Temps de lectura 2 minuts

L’ús d’internet des de telèfons mòbils i tauletes ha superat -per primer cop- el què se’n fa des d’ordinadors. Segons un estudi de l’empresa analítica de pàgines web StatCounter, els dispositius mòbils i tauletes van representar el darrer mes d’octubre el 51,3% de l’ús d’internet a tot el món, davant el 48,7% fet a través d’escriptori.

Espanya és el país amb una proporció més alta de consum d’internet des de smartphones: al voltant del 85%. En segon lloc està Hong Kong amb un 79% d’ús d’internet des del mòbil, seguit de la Xina, els Estats Units i Itàlia. Tanmateix, les previsions indiquen que la proporció d’Espanya serà superada per Hong Kong i per la Xina el 2018.

La proporció d’ús d’internet des de dispositius mòbils ha crescut molt ràpid en els darrers anys, acompanyada de la penetració dels smartphones, que en quatre anys s’ha més que duplicat.

“Això hauria de ser una toc d’atenció especialment per les petites empreses, els empresaris individuals i professionals per assegurar-se que els seus llocs web són mòbils”, ha advertit Aodhan Cullen, director executiu de StatCounter, amb la recomanació de que les seves pàgines web siguin ‘responsives’ (i s’adaptin a tots els formats , inclòs el mòbil).

Es por això que, cada cop més, les entitats i ONG necessiten apostar per aquest tipus de dispositius per arribar als seus beneficiaris i -per exemple- els mòbils e internet es consideren una ajuda bàsica per col·lectius que pateixen, com ara les persones refugiades.

Fent referència al posicionament al buscador (SEO), Cullen ha afegit que “la compatibilitat mòbil és cada cop més important no només degut a al tràfic creixent, sinó perquè Google afavoreix els llocs web ‘amigables’ per mòbils als seus resultats de cerca”.

En aquest sentit, els dispositius mòbils van superar també a l’escriptori en les cerques de Google el darrer mes d’octubre, sobrepassant una mitjana de 100.000 milions de cerques al mes. De fet, també a l’octubre, Google va anunciar que crearia un índex de cerca només per mòbils que oferiria resultats més actualitzats als smartphones que els què ofereix a un ordinador d’escriptori.