Segurament estem d’acord en què, com a ONG o entitat social, volem arribar a quanta més gent millor i ser el més efectius possibles. La tecnologia és crucial i imprescindible, no hi ha opció. Però comencem pel principi. Abans d’embarcar en aplicatius concrets, hem de centrar-nos en el què és probablement allò més bàsic, general i, a l’hora, segurament allò que té més impacte en els nostres beneficiaris, socis, donants, voluntaris i interessats: el lloc web. Si aquest 2017 tens previst realitzar alguns canvis o inclús refer-lo de nou, convé que tinguis presents aquestes recomanacions.
- Que sigui fàcil realitzar donacions amb un botó clar i destacat amb un text com “donar”, “col·labora” o “fes-te soci”, promovent la usabilitat del web. La persona que vulgui participar ha de poder fer-ho de forma àgil i no hem de perdre l’oportunitat d’incitar a que ho facin aquells visitants que han entrat amb un altre propòsit.
- Versió senzilla de la teva missió. Encara que la teva organització faci nombroses accions, el visitant del teu web ha de ser capaç de comprendre allò que fa la teva ONG en una sola frase. Pensa que la persona darrera la pantalla pot haver arribat fins el teu web per moltes vies, i sigui qui sigui ha de poder entendre la missió de l’entitat en un cop d’ull a una breu explicació destacada al home de la pàgina.
- Fragmenta la informació que dones. En comptes de presentar-la en un bloc de text i aclaparar els teus visitants, divideix-la i introdueix icones, imatges i altres elements visuals que facin que el teu missatge arribi molt més i de forma més ràpida. Pots dividir la història que vols explicar en blocs com ara “el problema”, “la solució” i “com pots ajudar”. També pots resumir allò que has de dir en frases simples o contestar les preguntes què, com, on, quan, per què, qui i com.
- Vídeo convincent. No hi ha res com un breu vídeo que combini imatge i text per fer entendre en quin àmbit treballa l’ONG i com ho fa. Però no n’hi ha prou amb tenir aquest document gràfic, cal que estigui ben integrat al web perquè es pugui arribar a ell fàcilment i compleixi la seva funció. A més a més, els continguts visuals potents que circulin per les xarxes també poden atraure nous visitants.
- Via fàcil de contacte. Tot i que recaptis fons online, has d’estar disponible offline, cosa que fomenta la credibilitat i confiança amb els nostres donants i també pot propiciar una primera presa de contacte per grans oportunitats.
- Sempre un pas més. No hem de deixar passar l’oportunitat d’animar a l’acció d’aquell que ha arribat fins el nostre web, ja sigui convidant-lo a seguir-nos a les xarxes socials, a subscriure’s a la nostra newsletter, a firmar una petició o a formar part de la nostra organització.