Claus per a impulsar una estratègia digital transformadora, amb Pau Garcia-Milà

20 octubre 2023

Temps de lectura 2 minuts

Pau Garcia-Milà és emprenedor i divulgador i fa més de 18 anys que es dedica a la creació de productes digitals. Garcia-Milà va ser un dels ponents del Congrés de Transformació Digital del Tercer Sector Social de Catalunya en què va oferir una conferència sota el títol: ‘Com impulsar una estratègia digital transformadora en la meva entitat’. En aquest article recollim algunes de les reflexions i eines més interessants que va compartir. 

Per a Garcia-Milà, quan ens enfrontem a un projecte digital, habitualment, ens obsessionem massa amb què tingui èxit. “Si consultem les estadístiques, un 85% dels projectes que neixen l’1 de gener, no continuen actius a final d’any”. Més que l’èxit, apunta, hem de pensar a fracassar ràpid i barat.

El món en el qual vivim va molt de pressa, adverteix: en un segon neixen 4 bebès i es compren 45 telèfons intel·ligents. “Ha canviat molt la forma com ens relacionem. Volem més en menys”, explica. De fet, per a Garcia-Milà, hi ha una aplicació i una pel·lícula que són dues de les grans ‘culpables’ de l’acceleració del consum de la informació que s’ha produït: whatsapp i Los Vengadores. Whatsapp va introduir fa uns anys un botó per a accelerar la reproducció de les notes de veu que ens intercanviem, mentre que la pel·lícula de Los Vengadores és una suma de diverses ‘minipel·lículas’ en les quals, cada 20 minuts, es produeix un clímax. Tot això s’ha estès a altres aplicacions i plataformes – l’opció d’accelerar el metratge en Netflix, els vídeos de 30 segons en Tiktok, etc -. “Grans tecnològiques han donat el poder de decidir com consumir a la persona que rep el missatge. Hem d’anar on està el client i presentar el nostre producte de la forma en la qual l’esperen. Per important que sigui allò que fem, el poder de decidir si ens escolten o no, és d’ells”.

Per a Garcia-Milà també és fonamental fer-se les preguntes correctes: “Hi ha projectes que neixen morts perquè ni el mateix equip creu en ells o utilitzaria això en el seu dia a dia” i és clau provar la idea el més ràpid possible. “Aquí el rol de la intel·ligència artificial és molt rellevant. Hem d’aprofitar el poder que ens dona: ens permet fracassar més de pressa i més barat, equivocar-nos moltes més vegades. Les màquines no substituiran a les persones. Les persones que saben com usar la IA són les que aniran guanyant posicions respecte a aquelles que no vulguin usar aquestes tecnologies”, conclou.

Pots recuperar la seva xerrada completa i el streaming del Congrés de Transformació Digital del Tercer Sector Social de Catalunya aquí