La Càtedra Barcelona UOC en Economia Digital (Càtedra_Oberta) ha posat en marxa dos nous recursos per a la digitalització de les entitats i organitzacions de l’Economia Social i Solidària (ESS): el digitESSt i la DigiDieta.
La Càtedra, impulsada per la Universitat Oberta de Catalunya, l’Ajuntament de Barcelona i Barcelona Activa, té com a objectiu que les entitats i empreses d’aquest àmbit entrin de ple en l’economia digital en un moment de canvi de model de negoci i de consum que s’ha accelerat arran de la pandèmia. Les eines, desenvolupades pel grup de recerca Dimmons de l’Internet Interdisciplinary Institute (IN3) de la UOC, estan dissenyades a partir de la recerca del grup per a una digitalització amb impacte social i econòmic positiu per al conjunt de la societat.
El digitESSt és un test online que permet a les organitzacions tenir una diagnosi del seu estat de digitalització. Dirigit a totes aquelles entitats, empreses i professionals que s’enfronten al repte de digitalitzar-se, consta de 9 blocs breus de preguntes sobre l’organització i comporta un temps estimat de dedicació d’uns 20 minuts. Un cop acabat el test, l’eina mostra tot un seguit de recomanacions en forma de píndoles formatives que s’engloben sota el nom de digiDieta. A partir dels resultats aconseguits del test, la digiDieta ofereix formació en línia complementària i gratuïta per a millorar l’estat de digitalització de les organitzacions. El programa formatiu, de lliure accés, consta de vuit mòduls: tecnologia, organització, feminisme, enxarxament, alimentació sostenible, finançament, sostenibilitat i màrqueting i comunicació. En cadascun s’hi troben diverses lliçons, amb recursos associats i amb la possibilitat de fer un petit test d’assoliment dels continguts. En fer cadascun dels recorreguts proposats s’obtindrà un certificat d’acompliment. A banda, es podran trobar recursos addicionals externs per poder ampliar habilitats i coneixements en els diferents mòduls recomanats.
La realització del digitESSt, a més, permet tenir una hora d’assessorament personalitzat per part de Barcelona Activa i formar part de la incubadora Hubbik de la UOC. És important conèixer el nostre estat de digitalització per poder actuar en conseqüència. El digitESSt us donarà la perspectiva necessària per saber com esteu digitalment i la digiDieta us aportarà recursos per poder millorar. També, recordeu que a l’apartat de recursos de la web de m4social podeu trobar els darrers informes i presentacions que hem publicat sobre l’Estat de Digitalització del Tercer Sector, Accessibilitat Digital o Internet, dret fonamental, entre d’altres.
Fotografia: Martí Petit