Juncker promet wifi gratuït a tota la Unió Europea el 2020

16 setembre 2016

Temps de lectura < 1 minut

Jean Claude Juncker, president de la Comissió Europea, ha promès aquest dimecres equipar el 2020 a “cada poble i ciutat de la Unió Europea amb wifi gratuït”, segons ha informat la Comissió Europea. Ho ha fet durant el seu discurs sobre l’estat de la UE, en el marc del seu pla per reformar les telecomunicacions dins el territori comunitari. Aquest pla inclou un desplegament de la tecnologia 5G a nivell continental el 2025. Juncker ha calculat que el pla de cobrir tots els espais públics de la UE amb accés gratuït a la xarxa sense fils generarà 1,3 milions de llocs de treball.

Per altra banda, el president de la Comissió ha fet referència al pla sobre el roaming (els recàrrecs que et cobren cada cop que truques o navegues amb el mòbil a l’estranger). Juncker ha confirmat que s’està treballant en una proposta que millori la què es va presentar la setmana passada, que limitava la fi del ‘roaming’ a la UE fins a 90 dies l’any.  El president ha afirmat que buscarà que quan els europeus viatgin “es sentin com a casa” i es centrarà en acabar amb aquets recàrrec dins el territori comunitari l’estiu de 2017.

Totes aquetes propostes en el sector de les comunicacions són fruit de l’ampliació del Pla d’Inversions per a Europa (també conegut com el Pla Juncker), que té l’objectiu d’impulsar les inversions, millorar la competitivitat i donar recolzament al creixement econòmic a llarg termini a la UE.