La taula social de Catalunya organitza un curs de TIC i intervenció social

10 març 2016

Temps de lectura < 1 minut

La Taula d’Entitats Socials de Catalunya, conscient de las necessitats del sector social en matèria de tecnologia mòbil, imparteix un curs amb referents del camp institucional, empresarial, de la divulgació i les ONG

Entre els dies d’ahir i d’avui, ha tingut lloc el curs “El mòbil i les TIC al servei de l’eficiència en la intervenció social”, de la mà de la Taula d’Entitats del Tercer Sector Social de Catalunya y la Universidad Internacional Menéndez Pelayo (UIMP) al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB), amb l’objectiu de donar formació a professionals del sector social en noves tecnologies.

Al llarg d’aquestes dues jornades, s’han presentat, per exemple, models i tendències actuals en sistemes intel·ligents d’atenció a les persones amb l’ajuda de la tecnologia mòbil i geolocalitzada, sempre amb la finalitat de fer servir la tecnologia com a eina, no com un objectiu en si mateixa. Aquí pots consultar els àudios de totes les ponències i el programa.

Laes xerrades i debats van comptar amb la participació de referents en el sector, de l’àmbit empresarial, institucional, de la docència i pedagogia i d’organitzacions sense ànim de lucre, com ara Ricard Faura, Francesc Camps, Rafael Porcel, Esther Subies, John Scade, Oscar Martínez, Genír Roca, Joana Sánchez, Jaume Albaigès, Lluís Miret i Eladi Torres, entre d’altres.

Al curso es van inscriure 65 alumnes, la major part d’ells dedicats professionalment al tercer sector i a la gestió de polítiques públiques a ajuntaments. A les sessions es van recollir gran varietat d’idees i perspectives sobre com aplicar de forma eficient las tecnologies de la informació per millorar els serveis que es presten a les persones i als col·lectius més vulnerables.