Raons per les quals les entitats socials han d’apostar per el mòbil

11 maig 2016

Temps de lectura 2 minuts

Les entitats socials i ONG d’acció local saben millor que ningú quines són les necessitats que s’han de cobrir, ja que treballen a peu de carrer. Tanmateix, sovint la seva estructura organitzativa és massa modesta per a introduir nous projectes, canviar els seus programes o la seva manera de treballar.

Hi ha d’haver excepcions, però, en les quals sigui necessari assumir aquest sobreesforç, com passa amb el mòbil. Aquestes són algunes de les raons:

  1. El canvi és tant radical que és imprescindible. Les persones han canviat la manera de comunicar-se i relacionar-se, i les entitats socials han d’utilitzar la tecnologia que aquells a qui van destinades les ajudes fa servir en el seu dia a dia. Si volem arribar a més persones, hem de fer servir el seu llenguatge.
  2. Comunicació en xarxa. Abans, eren les ONG qui es posaven en contacte amb els diferents agents per resoldre les necessitats de persones i comunitats. Ara, tant les entitats com els agents o les persones estan sempre en contacte, intercanviant informació i recursos, la qual cosa és beneficiosa per l’acció social.
  3. Més i millor informació. Abans, durant i després de la implantació d’un projecte entre el col·lectiu beneficiari, el mòbil permetrà intercanviar informació que ens ajudarà a fer un millor seguiment i obtenir una avaluació prèvia i posterior molt més detallada.
  4. Sempre a sobre. Quasi sempre portem el mòbil a sobre, així que la informació que s’hi transmet és instantània, permanent i en qualsevol situació. Aquestes circumstàncies tenen molt valor, ja que per altres canals la informació es pot perdre, és menys immediata i a vegades es distorsiona.
  5. El 95,5%. Aquest és el percentatge d’habitants de Catalunya que tenen mòbil. No és que tenir mòbil sigui una opció per a les entitats socials i ONG que treballen aquí, sinó que és una obligació.