Team Eqi guanya el hackaton pel foment de la presència de les dones al món de les TIC

28 febrer 2017

Temps de lectura < 1 minut

A Europa el 26% dels CEO a les empreses son dones. A les start-ups, aquest percentatge és redueix, i només el 6% de les empreses emergents en el sector de les TIC estan dirigides per dones. Segons dades de la Comissió Europea, també falten dones emprenedores: a Europa les emprenedores representen el 31% del total d’emprenedors europeus, però en el sector de les TIC les emprenedores només representen el 19%.

Per revertir aquesta situació, s’ha celebrat un hackaton, el Hack_D_Gap Challenge, organitzat pel GSMA i la Comissió Europea al 4Y4N durant el Mobile World Congress 2017. L’objectiu principal ha estat contribuir en la reducció de l’escletxa de gènere que hi ha en el sector tecnològic, visibilitzar-la i millorar la igualtat entre homes i dones.

Al Hack_D_Gap_Challenge s’han presentat diverses solucions, apps i iniciatives per empoderar a les dones en aquest àmbit. La solució presentada per TeamEqi (@team_eqi) ha estat la guanyadora. Es tracta d’una aplicació de recursos humans per analitzar el rendiment d’un equip en temps real.

Entre els finalistes destaca Adalab (@AdaLab_Digital), una start-up social que té l’objectiu d’empoderar a dones joves per, desenvolupar la seva carrera professional en el sector IT i liderar startu-ps i empreses digitals. El programa de formació es dirigeix a dones amb l’objectiu d’incrementar el número de programadores front-end, que actualment és del 13%. Per l’equip d’Adalab el sector digital necessita més talent femení que porti diversitat, creixement, innovació i que aporti una sensibilitat i perspectives especials.

Una altra solució destaca ha estat la italiana Work Wide Women (@WorkWideWomen), una plataforma de social learing especialitzada dirigida a dones que es vulguin formar en les noves tecnologies, disseny d’apps i de webs.

La resta de solucions finalistes han estat Emerj,  Fuelling (@Fuelling_) i  Blunder (@BlunderApp).