Llançament del projecte europeu DO Impact

4 octubre 2024

Temps de lectura < 1 minut

La Taula d’entitats del Tercer Sector Social de Catalunya ha participat a Torí al llançament del projecte europeu DO Impact que promou la participació de les entitats socials a la doble transició europea, verda i sobretot digital. El projecte, del qual la Taula n’és sòcia, parteix de la premissa que les tecnologies emergents i els mètodes avançats de gestió de dades poden ajudar a abordar millor les necessitats socials, a identificar els reptes socials i a oferir oportunitats per treballar-los.

DO Impact és un consorci europeu que suma forces entre diverses entitats referents de l’economia social a Itàlia, Suècia, Letònia, Lituània i Bèlgica, liderades per la xarxa Fondazione Piemonte Innova i Diesis Network.

Aquesta iniciativa permetrà a la Taula reforçar la projecció europea del projecte m4Social i de les iniciatives d’innovació digital i ecosocial impulsades des del tercer sector social. Així doncs, el projecte impulsarà un conjunt d’accions que pretenen transformar l’economia social europea i, en paral·lel, posarà en marxa una estratègia de comunicació i difusió que vol construir un nou tipus de relacions entre l’economia social, les administracions públiques, les empreses i el món de la recerca.

Com a organització, DO Impact suposa una aposta estratègica per créixer. En els pròxims 24 mesos, s’aprofitarà per impulsar estratègies alternatives de captació de fons, integrant la Taula a l’entorn dels consorcis europeus i preparant el nostre equip a la manera de treballar dels fons europeus.