SimbiòTIC ja és una realitat. Des de fa uns mesos, des de la Taula d’entitats del Tercer Sector Social de Catalunya, a través de m4Social, i en col·laboració amb l’Associació SinergiaTIC, estem impulsant el projecte SimbiòTIC, que ha rebut finançament dels fons europeus Next Generation, i que vol promoure la transformació digital del tercer sector. Per conèixer en quin punt es troba el projecte, parlem amb el David Lladó Villanua, tècnic TIC de m4Social.
Quin és l’objectiu que us havíeu marcat per aquests primers mesos de treball?
Les passes que hem donat aquestes primeres setmanes han estat principalment crear i preparar les instàncies de les entitats de nova incorporació, i recopilar i processar les necessitats de noves funcionalitats de les entitats amb un cert recorregut ja amb el CRM.
Com està sent el procés de treball?
Treballem amb dos grans grups de participants ben diferenciats: unes entitats que no han treballat mai amb un CRM (o venen d’utilitzar-ne un altre), amb les quals hem de fer un acompanyament en l’aprenentatge de l’ús d’aquest tipus de programari, i unes altres que ja feien ús de SinergiaCRM i, gràcies al projecte SimbiòTIC, col·laboren en la creació de noves funcionalitats, que estaran disponibles per a totes les entitats una vegada estiguin operatives.
Quin tipus de noves funcionalitats s’estan desenvolupant?
Encara que el projecte SimbiòTIC fa poc que s’ha engegat de manera oficial, fa mesos que sota el marc del projecte, s’han anat recopilant per part de l’equip de SinergiaTIC tota una sèrie de funcionalitats noves que les diferents federacions participants trobaven d’utilitat per a les seves entitats. Són funcionalitats molt específiques, però que estaran disponibles per a totes les entitats participants. Com a exemples podem trobar el desenvolupament de mòduls per gestionar centres residencials, ajuts econòmics, subvencions grupals, registre d’activitat diària, entre altres.
De moment, quin feedback us han donat les entitats de nova incorporació?
Tot i que acabem de començar, les entitats es troben que se’ls hi obren unes possibilitats de gestió que ni tan sols podien imaginar. I encara que aquest és el punt fort de l’ús d’un CRM, també és un punt en el qual cal treballar. La quantitat enorme de possibilitats de poder gestionar tot allò que està relacionat amb l’entitat pot arribar a aclaparar, i cal un cert temps d’aprenentatge.
On creus que haureu de posar més esforços?
Tal com explicàvem abans, les grans possibilitats d’ús que ens ofereix SinergiaCRM és alhora el seu punt fort i feble. Cal aprendre a fer-ho servir, però no només des d’un punt de vista tècnic, sinó també estratègic. Cal saber quins mòduls utilitzar, i quan afegir aquest ús del CRM a l’entitat. L’acompanyament a les entitats en aquests aspectes és la tasca que estem duent a terme des de m4Social i la Taula.
Quines són les pròximes fases del projecte?
Per una banda, estem acabant de proposar les funcionalitats definitives de les federacions i s’iniciarà ben aviat el seu desenvolupament. Per una altra banda, ja estem fent trobades amb les entitats de nova incorporació per començar el procés d’implantació, amb les dades de cada entitat.
En els mesos vinents, esperem poder tenir alguns dels desenvolupaments federatius ja funcionant, i totes les entitats ja fent ús de SinergiaCRM, encara que sigui en els mòduls més bàsics.
*Recorda que també pots llegir aquí l’entrevista amb la Xènia Casanovas Díez, responsable de projectes a l’Àrea d’Atenció a Entitats de SinergiaTIC.