SimbiòTIC

Temps de lectura 3 minuts

Simbiòtic serà una realitat. La Taula d’entitats del Tercer Sector Social de Catalunya, a través de m4Social, el seu projecte d’innovació digital en l’àmbit social i en col·laboració amb l’Associació SinergiaTIC, han rebut finançament dels fons europeus Next Generation per desenvolupar aquest projecte entre 2023 i 2025 i impulsar la transformació digital del tercer sector.

L’objectiu del projecte
La voluntat de SimbiòTIC és acompanyar a les entitats socials en un
procés de canvi cultural per avançar en la gestió de les dades i la millora de l’atenció a les persones. Per fer-ho, SimbiòTIC facilitarà acompanyament i recursos per a l’adopció de SinergiaCRM a més d’una vuitantena d’entitats socials i promourà un procés de millora d’aquest software de CRM ja existent perquè s’adapti encara més a les necessitats presents i futures de les organitzacions del tercer sector.

Tot plegat, promourà la millora de la gestió interna i dels sistemes d’informació i de relació amb la base social de les entitats que formen part del projecte, però també d’aquelles que s’incorporin més endavant, potenciant l’efecte de SimbiòTIC, una iniciativa que beneficiarà a milers d’organitzacions i a la seva acció social.

Què és SinergiaCRM?
CRM és l’acrònim de Customer Relationship Management i es tracta d’un software molt popular en l’entorn empresarial que s’utilitza per gestionar qualsevol relació o interacció amb el client. En aquest cas, SinergiaCRM és una solució específica de CRM, única a l’estat, desenvolupada per l’associació SinergiaTIC al servei del tercer sector social. 

Solucions com SinergiaCRM responen a aquestes necessitats i ofereixen a l’entitat una visió integral de la persona i del seu entorn, a més d’informació actualitzada i ben estructurada que millora la planificació de la seva intervenció social i presa de decisions. També ajuda a avançar cap a un marc comú d’intercanvi de dades amb l’administració pública i altres agents. D’altra banda, el software permet optimitzar processos i gestionar des d’un únic espai la captació de fons, les campanyes de comunicació, l’atenció directa a les persones usuàries, els compromisos de pagament o el registre de subvencions, així com crear i enviar formularis o enquestes, entre moltes altres funcionalitats.

Tot i la seva utilitat, avui en dia, només un 25% de les entitats del Tercer Sector disposen de CRM i el 62% tenen dificultats per digitalitzar-se a causa de la manca de finançament i recursos per a desplegar eines digitals, segons l’Estudi sobre l’Estat de la Digitalització al Tercer Sector de m4Social

Set federacions, implicades en SimbiòTIC
SimbiòTIC, finançat per la Unió Europea a través de la convocatòria dels fons Next Generation del Departament de Drets Socials de la Generalitat de Catalunya, promourà l’adopció i millora de SinergiaCRM a través de l’acompanyament i la col·laboració de set federacions de la Taula del Tercer Sector: la Federació Catalana del Voluntariat Social, la Federació Salut Mental Catalunya, Dincat, la Federació d’Entitats amb Projectes i Pisos Assistits, ECOM, ECAS i Minyons Escoltes i Guies de Catalunya. Aquestes federacions participaran en el procés d’implantació de SinergiaCRM en una vuitantena d’entitats de base i seran clau per a definir les funcionalitats a afegir a l’eina perquè s’adapti a les necessitats de les seves organitzacions, però també a les d’altres entitats que puguin adoptar-la en el futur. 

A més, el projecte proporcionarà recursos i acompanyament a través de professionals expertes, formades en metodologia i eina, que guiaran i orientaran a les entitats en tot el procés d’implementació i adaptació de SinergiaCRM a les seves necessitats. 

 

Logo-SinergiaTIC-10-color