Es dissenyen impressores de gran format accessibles per a tothom

10 novembre 2017

Temps de lectura 2 minuts

Fa gairebé 15 anys, que els usuaris i alumnes amb diversitat funcional del CEE Pont del Dragó i d’Odisseny, un centre especial de treball de la Fundació Pere Mitjans, visiten periòdicament la seu d’Hewlett-Packard (HP) a Sant Cugat del Vallès per a avaluar impressores de gran format que estan a punt de sortir al mercat.

Aquests usuaris i alumnes, que han rebut prèviament una formació sobre les impressores i l’accessibilitat, comproven el software i el hardware del producte, l’avaluen i suggereixen als analistes i enginyers d’HP recomanacions per millorar l’accessibilitat dels productes. Per la seva part, els analistes i enginyers d’HP mesuren les habilitats motrius, les intel·lectuals i de comunicació dels usuaris amb les impressores, des de la facilitat per posar paper a la impressora, fins a comprovar les llums Led de la pantalla o assegurar que el canvi del tòner de la impressora el pugui fer una persona amb discapacitat sensorial o motriu, discapacitat física, sensorial o motriu.

Gràcies a l’experiència adquirida de tants anys de col·laboració, s’ha millorat l’accessibilitat a les impressores de gran format en els darrers 10 anys. HP té l’objectiu que el grup d’avaluadors amb diversitat funcional dels seus productes, els testegin des de les fases inicials de la producció del producte i poder així avaluar totes les fases del producte conjuntament amb el CEE Pont del Dragó i la Fundació Pere Mitjans. Per la seva banda, el CEE Pont del Dragó té l’objectiu de consolidar un grup de testers o d’avaluadors de l’accessibilitat de productes tecnològics que sigui estable, com els que hi ha als Estats Units a les diferents seus de HP, i obert a avaluar altres productes TIC d’altres empreses.

Com va sorgir aquesta col·laboració?

La seu d’HP a Sant Cugat buscava establir una col·laboració amb una entitat de persones amb discapacitat per avaluar, de la mateixa manera que als Estats Units, els productes que es dissenyen a la seu de Sant Cugat.  L’objectiu era fe més eficient i àgil el procés de producció gràcies a l’avaluació d’entitats de la zona.

Inicialment, HP va contactar a la federació Ecom que aplega a entitats de persones amb discapacitat física. A través d’Ecom, HP va contactar amb el Centre d’Educació Especial Pont del Dragó i es va establir juntament amb la Fundació Pere Mitjans un convenir de col·laboració perquè els alumnes i usuaris amb diversitat funcional de les dues entitats avaluessin l’accessibilitat d’impressores de gran format.

Aquest és un cas d’èxit de col·laboració entre empreses TIC i entitats que pots trobar a la nostra Guia d’Accessibilitat Digital que trobaràs al següent enllaç.