L’objectiu és reduir l’escletxa de gènere que hi ha en el sector tecnològic. De fet, l’any 2016, dels 101.000 assistents al Congrés només 21.200 eren dones. Es tracta doncs, que la tecnologia sigui una eina d’igualtat i les activitats que hi ha programades estan pensades per demostrar-ho. Therese Jamaa, directora general de GSMA, ha volgut donar l’exemple del consorci d’operadores que encapçala, en què la meitat de la plantilla són dones.
Així doncs, entre les participants a l’anomenat Women4Tech hi ha dones directives de grans empreses com Facebook, Google o Accenture. La Cimera central tindrà lloc el 2 de març es basa en quatre aspectes clau:
- Women Empowering Technology: per tractar la igualtat de gènere i el desenvolupament professional.
- Women Encouraging Technology: centrat en mentoria i educació de joves.
- Women Transforming Technology: basat en dones en comunicació i sectors verticals.
- Women Innovating in Technology: sobre emprenedoria i innovació.
L’any passat, només el 21% dels assistents al Mobile World Capital eren dones. El repte en els propers anys és que aquest percentatge arribi al 25%. En aquest sentit, la Comissió Europea s’ha unit a GSMA en aquesta iniciativa. Amb aquest mateix objectiu, s’ha inclòs al programa d’actes el Hack D Gap Global Challenge, per promoure la creació de start-up liderades per dones, que tindrà lloc en el marc del 4YFN.