Les necessitats de les entitats del Tercer Sector Social de Catalunya en tecnologia mòbil, digitalització i TIC

Temps de lectura < 1 minut

En el marc de participació de m4Social al Mobile World Congress, es van presentar les conclusions de l’estudi ‘Les necessitats de les entitats del tercer Sector Social de Catalunya en tecnologia mòbil, digitalització i TIC’.

L’estudi conclou que les prioritats de les entitats socials en l’àmbit tecnològic són:

• La transformació digital: Necessitat de més lideratge dins de les entitats del Tercer Sector i d’una major formació dels professionals.

• Experiència d’usuari: Involucrar les persones usuàries de les entitats socials en tot el procés.

• Transferència: Acostar les empreses TIC a les necessitats del Tercer Sector i desenvolupar app noves.

• Avaluació: Avaluar l’impacte dels nous processos de les entitats socials en aquest àmbit.

L’informe sosté que les entitats socials han de treballar internament en la millora de les seves habilitats i coneixements tecnològics, i que cal abordar amb decisió la transformació digital dels processos de la mateixa forma que ho han fet altres sector econòmics. L’estudi també ressalta que la innovació tecnològica serà  una eina capdal per a empoderar les persones en risc d’exclusió ateses per les entitats socials i, alhora, pot ser una eina per a l’obtenció de finançament per al Tercer Sector Social català. Pel què fa al desenvolupament de tecnologia mòbil i apps, l’estudi ressalta que provocaran una major participació ciutadana, una major capacitació d’habilitats i competències de professionals i voluntaris.