Repte Habitatge

Temps de lectura 2 minuts

Al mes de setembre de 2016 m4social va llençar el seu primer repte de desenvolupament en l’àmbit de l’habitatge inclusiu, amb el suport de la Fundació Ship2B, l’organització tècnica d’apps4citizens i la col·laboració del Mobile World Centre. Aquest repte va ser una activitat de co-creació entre les entitats i professionals que treballen per l’habitatge inclusiu amb tecnòlegs, empreses, professionals, estudiants i emprenedors que van proposar iniciatives tecnològiques per donar resposta a les necessitats de les entitats i els usuaris en aquest àmbit.

 

El 8 de febrer de 2017 es va posar punt i final a la competició amb l’entrega de premis. L’aplicació guanyadora va ser Nonius, una app que millora la comunicació, l’acompanyament personal, la gestió dels recursos i la creació de comunitat per a les famílies i persones vulnerables que viuen en parcs d’habitatge social.

L’app guanyadora permetrà a les entitats socials que gestionen parcs d’habitatge social mantenir una relació més fluïda i àgil amb les famílies i persones allotjades als seus habitatges.

L’app permet tenir un sistema de missatgeria, de recordatori de cites, d’intercanviar documentació, entre d’altres, entre l’entitat social i els usuaris dels habitatges. El guanyador va rebre 3.000€ i un acompanyament de la Fundació Ship2B per al desenvolupament òptim del projecte.

El segon premi va ser per No Empty, una solució creada per Pau Yánez que utilitza la gamificació per promoure la captació i la rehabilitació d’habitatges socials.

El tercer premi el va guanyar Care Us, una app dedicada a vèncer la solitud, millorar la comunicació, el seguiment i la seguretat de les persones que resideixen en habitatges socials.

Finalment, el quart lloc va ser per Collabora, una solució que impulsa la col·laboració entre els ciutadans, els comerços de proximitat i les entitats socials.

m4Social ha mantingut el contacte amb tots els finalistes i guanyadors per garantir que el procés de mentoria es realitzés satisfactòriament i implicar als participants en totes les activitats que es realitzen en el marc del m4Social factory.