MWC 2024

Temps de lectura 2 minuts

Un any més, des de la Taula d’entitats del Tercer Sector Social de Catalunya, a través del projecte m4Social i, en col·laboració amb l’European Social Network (ESN), organitzem una nova jornada al Mobile World Congress sota el títol ‘Intel·ligència artificial i drets socials’ i tindrem un espai a l’estand de la Fundació Mobile World Capital Barcelona el dia 29 de febrer entre les 12 i les 14h.

Aquest cop, posarem el focus en els riscos i oportunitats que presenta la intel·ligència artificial en relació amb la garantia dels drets socials. Per fer-ho, es presentaran dos informes, es compartiran experiències i bones pràctiques d’entitats socials i es promourà un debat obert per conèixer com les administracions públiques gestionen aquest nou paradigma.

L’acte està obert només a les federacions de la Taula del Tercer Sector que, prèviament, hagin sol·licitat l’acreditació corresponent.

Programa: 

12:00h Benvinguda

– Sra. Francina Alsina, presidenta de la Taula d’entitats del Tercer Sector Social de Catalunya.
– Sr. Alfonso Lara Montero, director de la European Social Network.
– Sr. Francesc Fajula, CEO de la Fundació Mobile World Capital Barcelona.
– Il·lma. Sra. Maria Eugènia Gay, segona tinenta d’alcaldia i àrea de Drets Socials, Cultura, Educació i Cicles de Vida de l’Ajuntament de Barcelona.
– Hble. Sr. Carles Campuzano, conseller de Drets Socials de la Generalitat de Catalunya.

12.20h Presentació de l’informe ‘Radar d’algoritmes d’IA i processos automatitzats per a l’accés als drets socials de la ciutadania de Catalunya’, a càrrec del Sr. Romén Adan, politòleg i coautor de l’estudi (KSNET).

12:30h Presentació de l’informe ‘Hacia un uso responsable de los algoritmos: métodos y herramientas para su auditoría y evaluación’ (Observatorio MWCapital), a càrrec del Dr. Juan Ignacio Criado Grande, professor titular de la Universidad Autónoma de Madrid i Director del Lab ITGesPub Innovación, Tecnología y Gestión Pública.

12.45h – 13:30h Els reptes de l’ús de la IA a l’Administració Pública

– Sra. Rosa Maria Fumàs, responsable del Pla de Transformació Digital dels Serveis Socials Bàsics, Generalitat de Catalunya.
– Sra. Sònia Fuertes, comissionada d’Acció Social, Ajuntament de Barcelona.
– Sr. Jose Luis Prieto Rivera, director gerent Agencia de Servicios Sociales y Dependencia, Junta de Andalucía.
– Sr. Juan Ignacio Criado Grande, professor titular de la Universidad Autónoma de Madrid i Director del Lab ITGesPub Innovación, Tecnología y Gestión Pública.

Modera: Sr. Alfonso Lara Montero, director de la European Social Network.

13:30 – 14:15h Intel·ligència artificial per a una millor acció social 

– Sra. Pilar Rodríguez, adjunta a gerència i directora de la Unitat Operativa Sociosanitària de l’Associació Benestar i Desenvolupament (ABD), entitat membre de la Federació Catalana de Drogodependències.
– Sr. Jesús Hernández, director AccesibilidadEU i director Accesibilidad e Innovación de la Fundación ONCE.
– Sra. Dúnia Roselló, directora de Comunicació i Màrqueting de Suara Cooperativa.
– Sr. José Antonio Ondiviela Garcia, dir. Industry Government – Cities – Western Europe – Microsoft; dir. WW Observatory for Attractive Cities for talent.
– Sr. Cesar Buenadicha, cap de la Unitat de Discovery de BID Lab.

Modera: Sr. Gerard Sentís, responsable del projecte m4social de la Taula d’entitats del Tercer Sector Social de Catalunya

14:15h Tancament

L’acte es podrà seguir per streaming a través de la web del MWC Barcelona i de les xarxes de @m4Social i @MWCapital.

 

Footer_logos_MWC