10 apps per facilitar el consum responsable aquest Nadal

13 desembre 2018

Temps de lectura 2 minuts

Segons el darrer estudi de consum nadalenc de Deloitte, entre el Black Friday i el Nadal, cada llar espanyola gastarà de mitjana 601 euros, dels quals gairebé un 27%  es gastaran online. Més enllà de la publicitat i les campanyes de consum nadalenques, entre sopars, dinars, amics invisibles, el tió, els reis mags… durant les festes nadalenques es fa difícil no gastar més del habitual.

Per altra banda, entre compra i compra, sovint deixem de banda alguns dels valors que tenim presents, i fem un consum menys responsable. El consum responsable, un consum que garanteix els drets humans i la protecció del medi ambient, és un dels Objectius de Desenvolupament Sostenible de Nacions Unides. Segons aquest organisme, el consum responsable contribueix a una millor qualitat de vida per a tots i totes. Per altra banda assenyala que, per proveir-nos amb consum convencional el 2050 necessitaríem els recursos naturals tres planetes.

Ser un consumidor conscienciat pot resultar complex i especialment durant aquestes dates, però per sort, la tecnologia posa al nostre abast una gran varietat d’aplicacions, que ens poden ajudar a consumir responsablement.

10 apps per facilitar el consum responsable 

Avui us mostrem apps per promoure el consum crític, conèixer les marques més sostenibles i aquelles que, en definitiva, tenen uns valors més coherents amb el Nadal.

  1. Pam a pam, mapa col·laboratiu que mostra iniciatives de consum responsable i d’economia solidària.
  2. Wondernology, compra online de joguines i productes infantils realitzats en col·laboració amb entitats socials.
  3. Abouit, un comparador ètic de productes d’alimentació, cosmètica i higiene personal.
  4. BuyCott, mitjançant l’escaneig dels codis de barres informa de les corporacions propietàries dels productes i possibilita la adhesió a campanyes.
  5. Help Free, aporta una xarxa de botigues online que per cada compra fan una donació a una entitat social, sense cap cost addicional.
  6. Labels for your planet, ajuda a triar productes que compleixen els criteris de responsabilitat que més et preocupen.
  7. Should I buy it, permet detectar i verificar l’autenticitat dels productes abans de la compra.
  8. Tapper, ajuda als establiments a reduïr el desperdici d’aliments i als consumidors a trobar-los més barats.
  9. Donate photo, permet fer donacions a través de compartir fotos amb l’app.
  10. Carbonocero, calculadora de l’empremta de carboni que convida compensar la propia petjada amb una donació.

 

 

 

Mapa de l’economia solidària Pam a Pam


Fonts:

https://www2.deloitte.com/content/dam/Deloitte/es/Documents/bienes-comsumo-distribucion-hosteleria/estudio-consumo-navideno-2018.pdf

https://www.dinero.com/economia/articulo/en-2050-la-humanidad-necesitara-3-planetas-tierra-por-mala-gestion-de-recursos/231290