10 equips de joves emprenedors presenten els seus projectes digitals a inversors

19 abril 2017

Temps de lectura 2 minuts

10 equips de joves emprenedors d’escoles de tota Espanya han donat a conèixer públicament els seus projectes en la primera edició de la Incubadora Desafío Emprende de l’Obra Social “la Caixa”, que ha comptat amb la col·laboració de la incubadora Incubio. Els emprenedors han explicat les seves iniciatives davant un grup d’inversors al Parc d’Investigació Creativa de Barcelona. Els finalistes han superat processos de selecció exigents, ja que s’han presentat uns 200 projectes i un jurat ha fet la tria definitiva, reduint-los dels 30 de la segona fase als 10 definitius. En total, han estat 20 setmanes d’intens treball formatiu.

Patricia Alocén, Subdirectora de l’Àrea d’Acció Educativa de la Fundació “La Caixa”, ha destacat que a través del programa de Joves Emprenedors “es treballen unes competències úniques per a la vida, la manera de comunicar millor, el treball en equip i solucionar problemes”. Carlos Grau, membre del jurat de Desafío Emprende, ha explicat que “diversos emprenedors d’Incubio i especialistes en finances, disseny i experiència d’usuari, comunicació, màrqueting directe i Inbound màrqueting han impartit una formació presencial entre el 10 i el 12 d’abril als finalistes amb l’objectiu de millorar el nivell d’impacte de cada projecte”.

Entre els 10 finalistes destaquen dos projectes catalans. Per una banda, la iniciativa DoChange de l’escola Viaró de Sant Cugat del Vallés, una plataforma per facilitar el contacte entre persones que volen dur a terme un canvi social. A través de la seva app es poden crear projectes per ajudar a solucionar problemes de la societat o unir-se a ells.

Per altra banda, el projecte Minkart de l’IES Jaume Balmes de Barcelona aporta una solució per a persones amb cadira de rodes. Es tracta d’afegir un espai d’emmagatzematge a la cadira que eviti, per exemple, haver d’utilitzar bosses de plàstic quan es fa la compra. L’objectiu que persegueix és aportar més autonomia a les persones amb mobilitat reduïda.

Els altres 8 projectes són Eco Uhin de La Salle de Bilbao; Bullying Agents del Colegio Nuestra Señora del Rocío de Zamora; Lumbricus de l’IES Ategua de Castro del Rio, Còrdova; People & House del Col·legi Condes de Aragón de Saragossa; Fruit It del Col·legi Alemany Alberto Durero de Sevilla; Bastick de l’IES Ramón i Cajal d’Osca; Sugarapp del Col·legi Los Robles de Pruvia, Astúries; i The Mad Producer del Col·legi Condes de Aragón de Saragossa.