15 eines d’intel·ligència artificial que has de conèixer!

3 abril 2023

Temps de lectura 4 minuts

Si has dedicat uns minuts a posar a prova el Chat GPT o Dall·E 2, ja hauràs descobert que et poden resultar útils per resoldre dubtes o convertir en imatges allò que tens al cap en qüestió de segons. En els darrers mesos, aquestes dues eines han fet que la intel·ligència artificial passi a formar part del dia a dia de moltes persones. Ara per ara, les utilitzem més aviat per ‘jugar’ o per curiositat, per comprovar fins a on poden arribar. La realitat, però, és que són eines que si les utilitzem bé, tenen infinitat d’aplicacions i poden fer-nos la feina -i la vida- més fàcil: agilitzant i automatitzant processos i reduint-nos tasques. Chat GPT i Dall·E2 són les més populars, però avui, des de m4Social, volem presentar-te 15 eines més d’intel·ligència artificial que has de conèixer!

Són eines que, gràcies a la intel·ligència artificial, et permeten generar continguts, transcriure una entrevista, prendre notes d’una reunió o editar un vídeo amb poc més que un parell de clics. En definitiva, són recursos que pots integrar entre les teves eines de treball i guanyar en eficiència o simplificar aquelles tasques més mecàniques. 

Crear continguts
Ets la responsable de crear els continguts de les xarxes de la teva entitat social? Dona un cop d’ull a Lately. Es tracta d’una eina d’IA que està pensada específicament per generar textos per Twitter, Facebook, Instagram o Linkedin. És possible integrar-la amb Hootsuite i un cop fet, aquí comença la màgia! Lately analitza les mètriques dels comptes socials que tens connectats a Hootsuite i identifica les paraules clau o les frases que generen més interaccions. D’altra banda, et crea una proposta de copy adaptat a cada xarxa a partir de l’enllaç d’una notícia o a un text més llarg que hagis compartit amb ella. A més, un cop revises, edites i programes el contingut, Lately aprèn i així millora progressivament el contingut que genera. 

Transcriure textos
Necessites transcriure una entrevista per publicar una peça al web de la teva entitat o crear la relatoria d’un acte? Temi t’ajuda a convertir en paraules de forma automàtica enregistraments de vídeo i d’àudio en qüestió de minuts! També, tens Otter.ai l’assistent perfecte per prendre notes de qualsevol reunió i generar resums amb les idees clau que només hauràs de revisar abans de compartir-los amb la resta de participants. 

Generar imatges
Dall·E és la reina de la creació d’imatges, però sabies que des de Canva també pots convertir idees i text en il·lustracions o fotografies? És només una mostra més de com aquesta eina gratuïta de disseny gràfic en línia incorpora novetats i s’adapta a les necessitats de les persones usuàries de forma contínua. A més, recorda que com a entitat social pots gaudir del pla professional de Canva de forma gratuïta. Altres opcions més enllà de Dall·E? Stockimg.ai o Lexica.art.

Generar fórmules d’Excel
Has de treballar amb Excel i no saps com crear segons quines fórmules? Amb l’Excel Formulator només hauràs de descriure allò que necessites i que vols que el programa automatitzi i l’AI et facilitarà la fórmula que has d’incorporar en el teu Excel. També, és capaç de fer-ho a la inversa. És a dir, si t’han fet arribar un document que és ple de fórmules que no entens per què serveixen, aquesta eina te les explicarà en només uns segons!   

Traduccions en línia
Deep L és un bon recurs per traduir automàticament textos i documents en fins a 26 idiomes, sense perdre el seu significat. Es pot utilitzar en línia i de forma gratuïta per traduir fins a 5000 caràcters. També, si treballeu habitualment en català, no podeu oblidar-vos del Softcatalà, una eina de programari lliure que ofereix un servei de traductor català-castellà, així com un corrector ortogràfic i gramatical al qual se li escapen molt poques coses!

Edició de vídeos
Saps que la intel·ligència artificial també pot crear o editar vídeos? Una eina com Pictory.ai permet generar un teaser o un trailer, és a dir, peces més curtes a partir de vídeos de format més llarg. Lumen 5, que combina l’edició de vídeo amb la IA, ofereix plantilles, així com icones, vídeos i fotografies d’stock i una interfaç molt intuïtiva que facilita muntar peces que barregin imatge i text amb música de fons. També, és interessant RunWay que permet eliminar el fons o un element de la imatge d’un vídeo, generar una peça a partir de text o eliminar soroll d’un àudio. 

Edició de fotografies
La intel·ligència artificial també ens ajuda a fer que llueixi més una fotografia, a retocar-la o a modificar-la. PhotoRoom es defineix com un estudi fotogràfic màgic que permet esborrar fons sense esforç, eliminar objectes o retocar tot un grup d’imatges de cop. També, podeu provar la plataforma Luminar Neo, accessible, intuïtiva i fàcil d’utilitzar i que gràcies a la IA eliminar cels, millora paisatges o retrats.  

Xatbot
Necessites un bot conversacional per la teva web? Els xatbots són programes capaços de mantenir converses amb persones de forma automàtica, a través de la intel·ligència artificial. Aquests bots es poden configurar amb diferents objectius i, cada vegada, veiem més organitzacions que els fan servir per agilitzar processos o interaccions amb els usuaris. Heyday és una eina que, gràcies a la IA, crea contingut per al teu bot convertint-lo en una primera línia d’assistència ràpida i instantània automatitzada.   

Aquestes 15 eines són només una sèrie d’exemples de com des de la teva entitat social o de forma individual pots treure profit de la intel·ligència artificial per agilitzar aquells processos més repetitius, però, també, per crear nous continguts o enfrontar-te a passos o tasques més tècniques, fent-les més accessibles. Perquè, com apunta Genís Roca, “tu que em llegeixes, voldràs tenir la teva IA per ajudar-te a fer en el que sigui que et dediquis a fer”

Fotografia: Emiliano Vittoriosi