6 motius pels quals les entitats socials trien la comptabilitat en el núvol

5 setembre 2018

Temps de lectura 2 minuts

A l’hora de gestionar una organització, Excel pot semblar un programa senzill, però per dur la comptabilitat és prou complex, i pot donar lloc a nombrosos errors. Fa uns anys, l’economista de la Universitat de Connecticut James Kwak explicava en el seu blog The Baseline Scenario que per un error de còpia i enganxa al programa Excel, el gran banc britànic JPMorgan havia perdut milers de milions de dòlars.

Per altra banda, la gestió de la comptabilitat en el núvol, pot generar desconfiança. Però tot i que pot semblar perillós tenir informació sensible al núvol, la seguretat sol ser major que quan emmagatzemem i gestionem la nostra comptabilitat de manera física i, a més, té molts altres avantatges que el fan un bon aliat per a les entitats socials. T’ho expliquem a continuació.

 

6 motius per triar un programa de comptabilitat en el núvol

  1. És més senzill i la comptabilitat està automatitzada. Un programa de comptabilitat al núvol automatitza tasques i redueix processos comptables complexos a la mínima expressió. Això fa que el marge d’error sigui més petit.
  2. Està al dia en tot. Quan hi ha novetats fiscals o en alguna norma de facturació, un programa de comptabilitat s’actualitza automàticament. Al darrere hi ha un equip de programadors que s’encarreguen d’anar introduint actualitzacions i millores, tan tècniques com en matèria fiscal i comptable. I la implantació és immediata i automàtica, no cal renovar llicències ni estar pendent.
  3. Un programa de comptabilitat al núvol fa una còpia de seguretat del treball automàticament. D’aquesta manera totes les dades es desen de manera segura fins i tot si el nostre equip s’apaga. Segons el NTEN’s State of the Nonprofit Cloud Report, una enquesta sobre l’ús del núvol al Tercer Sector, pel 67,44% dels participants va triar el núvol precisament per la seguretat de les seves dades. La seguretat que ofereix, sumat al fet de que per a moltes entitats socials la seguretat informàtica suposa una despesa poc assumible, fa que cada dia siguin més les entitats socials que es decanten per triar el núvol.
  4. El núvol també redueix costos. Segons l’Informe NTEN’s State of the Nonprofit Cloud Report, pel 64% de les entitats socials participants l’ús del núvol ha reduït fins a un 20% els costos operatius.
  5. La comptabilitat al núvol proporciona flexibilitat. Per accedir-hi només necessitem connexió a internet, de manera que podem gestionar la comptabilitat de la nostra entitat des de qualsevol lloc, fins i tot des d’un dispositiu mòbil com un telèfon intel·ligent o una tauleta.
  6. Fàcil accés: Permet que diferents usuaris puguin accedir i treballar al mateix temps, de manera que tot usuari pot veure la informació actualitzada al moment.

 

Programes de comptabilitat al núvol

A l’AE Business School, ens proposen cinc aplicacions allotjades en el núvol, algunes d’elles gratuïtes. Les de pagament solen facilitar un període de prova gratuït.

Per altra banda, Teampyme té ofertes de programari al núvol, que inclouen funcions de comptabilitat, per al Tercer Sector.

 

Fonts:

http://www.nptechforgood.com/2018/08/23/5-reasons-why-nonprofits-should-switch-to-cloud-based-accounting/

https://debitoor.es/guia-pequenas-empresas/contabilidad/excel-o-la-contabilidad-en-la-nube

http://www.emprendedores.es/publireportajes/facturacion-contabilidad-empresa-debitoor/elegir-programa-contabilidad-en-la-nube

https://www.teampyme.com/software-asociaciones

http://quantumeconomics.es/ca/que-suposa-gestionar-la-comptabilitat-en-el-nuvol/