9 startups socials de Catalunya

3 febrer 2017

Temps de lectura 2 minuts

L’ecosistema de start-ups de Catalunya és potent i està que treu foc. És per això que -recentment- el govern català va presentar el Barcelona & Catalonia Startup Hub (startups.catalonia.com), un portal que identifica més de 1.000 start-ups catalanes amb un alt potencial de creixement -que sumen prop de 10.000 treballadors i facturen 1.300 milions conjuntament.

Entre aquest extens directori, m4Social ha identificat nou projectes tecnològiques amb impacte social que estan promovent un impacte positiu a la societat més enllà de la rendibilitat econòmica.

 

Es tracta d’una xarxa social d’esport i solidaritat, que connecta persones, empreses i societat a través de donacions a projectes socials dels kilòmetres que corren cada dia.

 

 

 

Aquesta app ajuda a prevenir la soledat i l’aïllament social entre les persones grans ajudant-les a estar en contacte amb la família, amics i el seu entorn social.

 

 

És una nova marca de té amb impacte social, que es caracteritza per la integració laboral de persones amb discapacitat.

 

 

 

CerQana millora l’autonomia i la inclusió social per a les persones grans i dependents, adaptant el seu smartphone a les seves necessitats específiques.  

 

 

 

Millorar els processos empresarials i ajudar a la societat a superar desafiaments socials a través de l’internet  de les coses.  

 

Plataforma de missatgeria instantània ambla què els usuaris poden redistribuir els ingressos de publicitat generats per la pròpia plataforma per tal de destinar-los a projectes socials i ONG.

 

És una eina online per finançar projectes amb alt impacte social en tot el món, per aconseguir donacions en un sol clic. A través de botigues online i entitats bancàries, han aconseguit finançar 46 projectes de més de 20 països.

 

Compra online en comerços locals, amb servei d’entrega a domicili en vehicles no contaminants i recollida de residus domèstics per reciclar.

 

Promou l’altruisme mitjançant accions locals amb alt impacte social positiu des de l’empresa i la cultura empresarial.