ACES Blue Button i Mobile Connect, dues noves propostes per afavorir l’apoderament dels pacients

6 abril 2017

Temps de lectura < 1 minut

El Mobile Connect for healthcare i el Blue Button són dues solucions per involucrar els pacients en el procés assistencial amb l’ús de la tecnologia. Les propostes, en fase pilot, s’han presentat en el marc de la jornada que s’ha celebrat al Mobile World Centre Barcelona.

Blue Button pretén facilitar al pacient els seus informes mèdics en format digital i de manera segura i servir de nexe entre els mateixos pacients i els professionals sanitaris. Jaime Delgado, director general de Clinical Document Engineering, desenvolupador del sistema, ha explicat que el punt de partida imprescindible és que “els centres de salut vulguin que els seus pacients tinguin accés a la informació que es genera des d’aquestes instal·lacions”. Blue Button és, segons Delgado, una eina clau per apoderar el pacient. “Donar-li accés a aquesta informació fa que ell en sigui el propietari, pugui accedir des de qualsevol lloc o dispositiu mòbil i compartir-la amb altres professionals sanitaris”, ha exposat Delgado.

Per la seva banda, Mobile Connect, iniciativa de la Fundació Mobile World Capital Barcelona, és un sistema d’autenticació que permet que les descàrregues de les dades a través del Blue Button es facin de forma segura. Patricia Manso, una de les responsables de l’eina, ha subratllat la seva compatibilitat. “La plataforma permet que els informes es puguin baixar des de qualsevol dispositiu i operador”. Pel que fa a l’accés, Mobile Connect proposa un mètode universal d’autenticació, independent de l’operador, fet que simplifica el procés de registre.

La jornada “Qualitat assistencial, identitat digital i apoderament del ciutadà” ha finalitzat amb una taula rodona en què diversos especialistes mèdics i del sector tecnològic han analitzat els reptes i oportunitats que la transformació digital aporta a la medicina.