All digital, xarxa europea per la millora de les competències digitals

1 juliol 2024

Temps de lectura 2 minuts

All Digital (anteriorment coneguda com a Telecentre Europe) és una xarxa europea que representa les organitzacions membres d’arreu del continent que treballen amb 25.000 centres de competència digital. Entre els seus objectius, hi ha el de donar suport a la ciutadania que té un nivell insuficient de competències digitals. Això implica, doncs, menys possibilitats de trobar feina, d’utilitzar serveis en línia, de tenir una millor qualitat de vida, o de sentir-se inclòs dins la societat. 

A Catalunya, en són membres Colectic, la Fundació MWC, la Fundació i2Cat, la xarxa PUNT TIC, la Fundació Ferrer i Guàrdia i la Fundació Bofill, a més de Fundación Esplai; a nivell espanyol vinculada a l’entitat membre de la Taula, Fundesplai.

La visita que la setmana passada va dur a terme una delegació de federacions de la Taula a Bèlgica i Països Baixos va incloure una visita a les oficines d’All digital i una reunió posterior amb membres del seu equip tècnic. 

D’entre les qüestions tractades, en destaquen la necessitat d’acreditar la formació en competències amb sistemes homologables en l’àmbit europeu, cosa inexistent actualment, i la possibilitat de col·laborar entre les federacions de la Taula i All digital, amb l’objectiu de millorar els coneixements digitals dels col·lectius que representen.

All digital organitza anualment el seu congrés a una ciutat europea, i la propera cita  tindrà lloc aquest octubre a Madrid, sota el nom “Encuentro de la ciudadanía digital comprometida. Conectando para una sociedad informada y consciente”.

Els objectius principals d’aquest esdeveniment són, d’una banda, generar coneixement, treballar en xarxa i facilitar aliances en els àmbits de les competències digitals, l’ocupabilitat i l’emprenedoria, l’educació en mitjans i STEAM. I, d’altra banda, arribar a acords sobre com es reflecteixen els drets digitals en els diferents documents internacionals oficials, així com avançar en la lluita contra l’exclusió social i la discriminació, i cap a una ciutadania més conscient i compromesa.