8 apps amb impacte social del 2017

9 abril 2018

Temps de lectura 3 minuts

En una societat de consum com la nostra, no sempre és fàcil actuar de manera ètica i responsable. En aquest sentit, les tecnologies també ens poden ajudar i, és per això que ONGs i empreses socialment responsables estan trobant cada cop maneres més creatives de contribuir a la millora del món.  L’any passat us vam presentar les apps de més impacte social del 2016 i avui us resumim algunes de les apps de més impacte social del 2017:

1- Abouit: És un comparador ètic de productes d’alimentació, cosmètica i higiene personal. L’app permet escanejar el codi de barres del producte i fa una valoració segons si és saludable i l’impacte tant social com mediambiental de l’activitat de l’empresa que el produeix. També permet filtrar per ingredients i evitar certs components generant un perfil nutricional propi. Les valoracions les fan organitzacions expertes en cada sector. Finalment, a través de l’app podem realitzar la compra del producte seleccionat.

 

 

2- Desembasura: Es tracta d’una app que, per geolocalització permet marcar en un mapa punts contaminants i residus abandonats. Es pot explicar el que hi ha i adjuntar imatges de manera que el residu es farà visible al mapa. D’aquesta manera amb la participació ciutadana es contribueix a la creació del primer mapa nacional de localitzacions brutes i abandonades existents que, ajuda a evidenciar la problemàtica i promoure’n rehabilitació.

3- ShareTheMeal: Donar de menjar a un nen o nena durant tot un dia només costa 40 cèntims. ShareTheMeal és una app que permet, d’un sol click fer donacions, i d’aquesta minsa quantitat a nens i nenes que arreu del món passen gana. Abans de fer la donació, podrem conèixer i triar amb exactitud els projectes o les persones amb les que col·laborem. L’app permet compartir les donacions que fem per xarxes socials per això animar al nostre entorn a participar. ShareTheMeal ha guanyat el premi a la millor app d’impacte social a Google Play 2017.

 

 

4- Mirubee: Es tracta d’una app que permet saber el consum elèctric de casa de manera desagrerdada: consum instantani, el consum en mode d’espera o stand by (que tot i que per molts és considerat un consum residual, segons al OCU suposa el 11% del consum electric a Europa), ajustar la potència contractada, triar la millor tarifa elèctrica, etc.), per en definitiva poder estalviar en la factura elèctrica. Mirubee requereix d’un únic mesurador elèctric que s’instal·la en el quadre elèctric.

 

 

5- DriveSafe: Es tracta d’una app que s’encarrega de respondre trucades i missatges de texts mentre conduïm, sense haver de tocar el telèfon. S’activa i desconnecta de manera automàtica quan pugem al cotxe, permet que determinades persones puguin trucar i que se’ls hi notifiqui que estem conduint, o respondre via mans lliures. Evita distraccions al volant.

 

 

6- Green Globe: Una aplicació que permet buscar serveis turístics sostenibles, incloent allotjament, centres de conferències, atraccions, tours i fins i tot opcions per a la celebració de bodes i events sostenibles. Tots els membres de Green Globe obtenen un certificat sota el compliment rigorós de 40 criteris que son inspeccionats de manera independent per tal de garantir-ne la validesa.

 

 

7- MaximusLife: És una mena de plataforma d’estil de vida on es presenten reptes relacionats amb activitats quotidianes saludables que generen donacions per part d’una sèrie de patrocinadors que van directament a una ONG. Així caminant 10.000 passes per la pobresa o renunciant al sucre durant una setmana, es promou un estil de vida saludable alhora que es contribueix a resoldre problemes mundials.

 

 

8- Reach: Amb aquesta app podeu trobar usuaris a qualsevol banda del món, contactar-hi i demanar una sol·licitud de imatge o vídeo per explorar aquella localitat. Els usuaris es poden trobar a través d’un mapa, seleccionant per país o fent servir etiquetes o hastags per interessos comuns. També es poden seguir esdeveniments i fins i tot crear-ne. Mirant els anuncis, l’usuari guanya unes monedes que podrà donar a la ONG.