Catlabs: una xarxa per potenciar la innovació digital, social i col·laborativa a Catalunya

4 abril 2017

Temps de lectura < 1 minut

Amb Catlabs, la Generalitat de Catalunya té l’objectiu inicial de identificar els actors que es dediquen a la innovació per facilitar-los l’accés a una xarxa interconnectada on puguin compartir experiències, idees i interessos comuns.

El talent i les capacitats d’emprenedors, startups i dels innovadors socials recollit als Catlabs contribuirà en la innovació dels serveis públics, a impulsar el creixement econòmic i en la promoció d’una societat més sostenible i integradora.

L’objectiu final es generar sinèrgies i que el talent d’emprenedors i de la comunitat tecnològica pugui estar al servei de la societat. Aquest mapa d’actors és complenta amb altres actors innovadors de la RIS3CAT, que recolza projectes d’R+D i innovació, i de la xarxa Catalonia SmartLab, de la SmartCat, una iniciativa de la Generalitat per convertir Catalunya en una smart region.

Des de Catlabs es realitzaran també actuacions de dinamització, formació i suport a la innovació en tot el territori català, i també preveu accions per promoure la participació de la xarxa en projectes internacionals.

Aquest programa està impulsat pels departaments de la Presidència i de la Vicepresidència i d’Economia i Hisenda, en el marc de l’Estratègia de recerca i innovació per a l’especialització intel·ligent de Catalunya (RIS3CAT) i de l’estratègia SmartCAT i està obert a la construcció d’una àmplia col·laboració publico-privada.