Segona comissió de m4Social a ONCE Barcelona

25 abril 2018

Temps de lectura 2 minuts

Passats tres mesos de la seva darrera reunió, aquest matí ha tingut lloc la segona comissió de seguiment de m4Social de l’any 2018, que s’ha reunit a la seu de l’ONCE Barcelona. Diverses entitats de la Taula d’entitats del Tercer Sector Social de Catalunya s’han trobat per fer balanç dels projectes i encarar la resta de l’any. Entre elles, la Federació de Cooperatives de Treball de Catalunya (FCTC), la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS), la Federació Catalana de Paràlisi Cerebral i etiologies similars (FEPCCAT), la Fundació Pere Tarrés, Fundesplai, la ONCE, Minyons Escoltes i Guies de Catalunya, les Entitats Catalanes d’Acció Social (ECAS), Càritas Catalunya, Suara Cooperativa, Creu Roja, la Federació Catalana de Drogodependències (FCD), Federació Catalana del Voluntariat Social (FCVS), Federació d’Entitats amb Projectes i Pisos Assistits (FEPA), COHÀBITAC  i Salut Mental Catalunya (SMC).

El coordinador de m4Social dins la Junta directiva de la Taula Adolf Díaz, ha donat la benvinguda, ha agraït l’assistència a totes les entitats i a l’ONCE per haver cedit casa seva.

Enric Botí, president del Consell Territorial de l’ONCE a Catalunya també ha donat la benvinguda i ha expressat que des de l’ONCE es vol aportar valor a la Taula i especialment a m4Social, a qui ha agraït la seva tasca, perquè són molt conscients que la tecnologia ens ajuda a que tots els ciutadans puguin ser iguals. També ha remarcat que la tecnologia no pot ser social si no és accessible i que per això, cal tenir en compte aquesta accessibilitat desde l’inici de l’elaboració d’un projecte tecnològic.

Jordi Serratosa, coordinador tècnic de m4Social ha presentat a grans trets l’activitat realitzada durant aquests mesos i ha convidat a la comissió a plantejar dubtes, fer comentaris o suggeriments, així com per augmentar la participació de les federacions en les diferents àrees de treball del projecte.

Balanç dels projectes en curs

Entre els projectes vigents, s’ha fet balanç de la presència del Tercer Sector al Mobile World Congress 2018 a l’hora que s’han plantejat noves accions de cara al 2019. S’han comentat algunes de les novetats del web de m4Social així com del projecte de sensorització d’habitatges entre altres.

També s’ha parlat sobre el VI Congrés de la Taula d’entitats del Tercer Sector que se celebrarà a La Farga de l’Hospitalet els propers 20, 21 i 22 de novembre de 2018. Enguany el Congrés inclourà un espai m4Social, dedicat a la innovació tecnològica dins el Tercer Sector. Entre les activitats previstes s’ha parlat d‘incloure debats, workshops, un servei de consultoria i un showroom d’Apps.

Reflexions i cloenda

Obert el torn d’aportacions i reflexions, s’ha parlat del compromís entre les federacions a l’hora d’anar impulsant la transformació digital dins les entitats, i d’aspectes que generen dubtes com la nova llei sobre protecció de dades d’àmbit europeu i l’accessibilitat dels suports digitals que es generen.

Finalment, Vanessa González, cap d’autonomia personal a l’ONCE, ha fet una breu explicació de l’estructura i serveis de l’entitat, centrats en l’atenció personal i individualitzada de persones amb discapacitat visual, i més concretament en l’àrea de tiflotecnologia (tecnologia aplicada a persones amb discapacitat visual). Així mateix ha mostrat diversos dispositius com ara la línia braille, que transforma en braille el contingut textual visible en una pantalla i d’altres dispositius per controlar ordinadors i accedir a continguts.