La comissió de seguiment de m4Social es reuneix a Fundesplai

12 juliol 2018

Temps de lectura 2 minuts

Ahir, dimecres 11 de juliol va tenir lloc la darrera trobada de la comissió de seguiment de m4Social del curs al Centre Esplai, seu de Fundesplai, la Fundació Catalana de l’Esplai, ubicat al barri de Sant Cosme (El Prat de Llobregat).

Diverses entitats de la Taula d’entitats del Tercer Sector Social de Catalunya es van trobar una vegada més en motiu de la Comissió de Seguiment del projecte m4Social. Entre elles, a més de Fundesplai, la Federació Catalana de Paràlisi Cerebral i etiologies similars (FEPCCAT), la Fundació Pere Tarrés, l’ONCE, Minyons Escoltes i Guies de Catalunya, les Entitats Catalanes d’Acció Social (ECAS), la Federació Catalana de Drogodependències (FCD), COHÀBITAC, Salut Mental Catalunya (SMC), la Federació Discapacitat Intel·lectual Catalunya (Dincat) i la Federació d’Empreses d’Inserció de Catalunya (FEICAT).

José Antonio Ruiz, Responsable de Continguts i Relacions de Fundesplai, va donar la benvinguda i breument, va explicar com i sota quins valors s’havia creat la Fundació i el procés de construcció de la seva seu, el Centre Esplai, a partir del 2006. Va remarcar que Fundesplai aposta per la innovació tecnològica al Tercer Sector.

Isidre Bermúdez, Responsable de programes de formació i Ocupació, va explicar alguns dels programes que realitzen com Empleo Joven, un programa dirigit a joves amb compromís de contractació en l’àmbit de les TIC i de l’Economia Digital.

Propostes formatives de m4Social

Es van presentar algunes propostes formatives que m4Social impulsa per l’últim trimestre de l’any. Entre elles, un curs d’agents d’innovació que va dirigit a les federacions per tal que puguin dinamitzar la innovació a les seves entitats, o un curs de gestió de dades específic pel Tercer Sector, que té en compte aspectes com la privacitat i la gestió de les dades amb les que les entitats socials treballen.

Per altra banda, es va recordar que totes les entitats socials estan convidades a participar al Radar d’innovació, una enquesta que estarà oberta durant els propers mesos i que permetrà conèixer de primera mà l’estat de la innovació al Tercer Sector.

Finalment, es va parlar del programa del VI Congrés de la Taula d’entitats del Tercer Sector que tindrà lloc els propers 20, 21 i 22 de novembre de 2018 a La Farga de l’Hospitalet i que enguany inclourà un espai m4Social dedicat a la innovació tecnològica dins el Tercer Sector, amb debats, ponències en format elevator pitch i el showroom d’apps.

Com sempre, els assistents van tenir la oportunitat de plantejar dubtes, fer comentaris i suggeriments de cara a futures propostes.

Visita al Centre Esplai, un edifici sostenible

Finalment es va fer una visita al Centre Esplai, seu de Fundesplai i al seu torn alberg. L’edifici concebut per ser sostenible i aprofitar al màxim els recursos, també és un nucli de sociabilització del barri de Sant Cosme. Allà s’hi realitzen activitats obertes tant pels alberguistes com per a les persones del barri.