Arriba el VI Congrés del Tercer Sector Social, enguany amb un espai m4Social

8 octubre 2018

Temps de lectura 3 minuts

Els propers 20, 21 i 22 de novembre, la Taula d’entitats del Tercer Sector Social ha organitzat el VI Congrés del Tercer Sector Social, que tindrà lloc al recinte firal de La Farga de l’Hospitalet. Sota el lema “Desigualtats socials, solucions locals”, el VI Congrés té com a objectiu principal fer visible la tasca de les entitats socials, la rellevància de la interacció entre elles i les administracions locals i la importància d’enfortir aquesta feina diària per aconseguir una societat més justa i que vetlli per millorar la qualitat de vida dels col·lectius més vulnerables.

El VI Congrés comptarà amb una conferència inaugural, 2 grans col·loquis i 6 debats. També s’hi presentaran 54 experiències innovadores del Tercer Sector Social. Com a novetat, acollirà l’espai m4Social dedicat a la innovació digital. El VI Congrés serà 100% Accessible.

Espai m4Social

Durant tots els dies, a través d’aquest espai, es donarà a conèixer m4Social: el projecte a través del qual la Taula d’Entitats del Tercer Sector Social de Catalunya vol impulsar la transformació digital de les entitats socials, i que té com a objectiu incloure la innovació tecnològica dins la seva visió estratègica.

Es mostraran algunes de les iniciatives catalanes més innovadores. Així veurem com a través de la visió 360º entitats com Creu Roja innoven i permeten endinsar-te en una experiència de voluntariat, altres entitats mostraran com la robòtica pot ser aplicada en l’assistència de les persones i sobre com dinamitzar la innovació social digital a través de la impressió 3D o de circuits. També hi haurà un espai amb una selecció de les apps del nostre Showroom que els assistents podran provar.

Durant els dos dies hi haurà diferents conferències d’innovació tecnològica i social. Antoni Aroles, Product Manager de Cellnex Telecom, ens parlarà del projecte de sensorització d’habitatges socials. Lluís Torrents, Director de Planificació i Innovació de l’Àrea de Drets Socials de l’Ajuntament de Barcelona, ens parlarà d’Intel·ligència Artificial en la millora de l’assistència a les persones, i les oportunitats que representa per a les administracions i pel Tercer Sector. Ricard Faura, Cap de Servei d’Inclusió i Capacitació Digital, ens parlarà del programa CatLabs, un projecte que promou l’articulació d’una xarxa catalana d’innovació social, digital i col·laborativa. Soft Machine ens parlaran de la seva App de la Reforma Horària i la Fundació ideograma ens presentarà el projecte DiesInternacionals.cat, una iniciativa que ofereix informació sobre les commemoracions que se celebren a escala mundial, al servei d’organitzacions socials, mitjans de comunicació i de la societat catalana.

Podeu consultar el Programa de l’Espai m4Social aquí.

Debat: Reptes digitals per a unes entitats socials innovadores

El dijous 22 novembre, de 12:00 a 14:00h, tindrà lloc el debat “Reptes digitals per a unes entitats socials innovadores” on hi participarà el Digital Transformation Projects i DLab Director (Mobile World Capital Barcelona) Jordi Arrufí, la Directora Tècnica d’Innovació Digital de l’Ajuntament de Barcelona Anna Majó i el Vocal de la Taula d’entitats Xavier Trabado.

Es parlarà de com les entitats socials poden d’adaptar-se a una societat en la qual les noves tecnologies han produït una transformació i auna velocitat mai vista fins ara. Igual que les empreses i les administracions, el Tercer Sector ha d’incorporar els processos de Transformació digital en la seva estratègia. S’ exposaràn experiències i estratègies que poden servir de referència.

Social Speakers’ Corner

Al Social Speakers’ Corner, es donaran a conèixer fins a 84 projectes innovadors del sector social. Cada entitat tindrà 5 minuts per explicar la seva proposta que enguany, es distribuiran per diferents espais en funció de l’àmbit d’interès.

Les propostes relacionades amb innovació tecnològica es mostraran a l’Audiori el dimecres 21 novembre de 18:00h a 18:45h, seran aquestes.

Entrades

Fins al proper 17 d’octubre, les entrades es poden comprar a un preu reduït i a partir del 18 d’octubre, a un preu estàndard, a través de la plataforma Codetickets  i en diferents modalitats: compra entrada dia 21 de novembre, entrada 22 de novembre o abonament de 2 dies. 

La inauguració institucional, té lloc el 20 de novembre a les 17:30h a l’Auditori del Disseny Hub Barcelona i és d’accés és gratuït, però cal formalitzar abans la inscripció, que es tanca el dijous 8 de novembre. L’aforament és limitat.

Per a més informació podeu consultar al Web del VI Congrés.

 

 

Recoverable fatal error: Argument 1 passed to xmlsitemap_node_create_link() must be an instance of stdClass, boolean given, called in /srv/www/m4social/sites/all/modules/xmlsitemap/xmlsitemap_node/xmlsitemap_node.module on line 28 and defined a xmlsitemap_node_create_link() (línia 194 de /srv/www/m4social/sites/all/modules/xmlsitemap/xmlsitemap_node/xmlsitemap_node.module).