Dinder Club, l’app que vol transformar les relacions socials de les persones amb discapacitat intel·lectual

22 març 2023

Temps de lectura 2 minuts

En el marc del Mobile World Congress 2023, m4Social, el projecte d’innovació digital en l’àmbit social de la Taula del Tercer Sector Social, va donar a conèixer iniciatives tecnològiques amb impacte social. Entre elles, es va presentar Dinder Club una plataforma digital que busca transformar les relacions socials de les persones amb discapacitat intel·lectual, ampliant la seva xarxa relacional. 

Dinder Club vol oferir a les persones usuàries una secció de plans d’oci, culturals o educatius en grup i una altra de cites amb l’objectiu que puguin establir relacions d’amistat, d’amor o sexo-afectives, promovent el ple exercici dels seus drets i la seva autonomia. Així, s’exposaran un ventall de plans de tipologies diverses on podran inscriure’s que estaran dinamitzats per professionals de Dinder Club. A l’apartat de cites, apareixeran diferents perfils de persones usuàries que utilitzen l’aplicació i si les dues persones usuàries es donen ‘m’agrada’ podran parlar pel xat i concertar una trobada.

En fase de testatge, ha estat pensada i desenvolupada amb el suport de Dincat i de tres de les seves entitats que treballen en l’atenció al col·lectiu: AURA, acidH i Fundació Catalana Síndrome de Down

La intenció és crear un club social, una àmplia xarxa relacional per a facilitar la connexió a persones amb discapacitat intel·lectual i la construcció de vincles emocionals entre elles a través d’una aplicació mòbil.

D’altra banda, es diferència d’altres apps en el fet que ha estat pensada i dissenyada per i amb el col·lectiu de persones amb discapacitat intel·lectual i vol cobrir les seves necessitats i desitjos per crear un entorn segur. De fet, respon a una demanda de les mateixes entitats: crear un espai on conèixer persones noves, generar relacions no desiguals i desenvolupar activitats de manera igualitària i segura. L’objectiu de Dinder Club és que les persones amb discapacitat intel·lectual tinguin les mateixes oportunitats i els mateixos drets per establir relacions amb d’altres de forma segura. 

Per poder accedir-hi caldrà formar part d’alguna entitat social i completar un registre i en cas de qualsevol incident la plataforma enviarà un avís a les entitats perquè puguin fer seguiment i gestionar la situació.