Discubre: un Marketplace de productes i serveis per a persones amb discapacitat

21 abril 2017

Temps de lectura 2 minuts

Discubre: un Marketplace de productes i serveis per a persones amb discapacitat

Només un 15% de la població mundial té accés als productes d’ortopèdia. Discubre és una solució web amb la finalitat de contribuir a superar aquestes barreres i facilitar l’accés a productes si serveis que necessitin les persones amb alguna discapacitat. Discubre han estat les dues startups que formaran part de la nova acceleradora de projectes d’innovació social Tech4Social de Ship2B.

Discubre és una solució digital en forma de Marketplace d’ortopèdia i discapacitat online que assessora a tots els col·lectius per trobar les solucions necessàries en un mateix espai. La idea va sorgir del seu creador, Xavier Mesalles, assessor d’accessibilitat “el 2011 vaig començar a fer difusió de continguts sobre accessibilitat a les xarxes socials de manera alturista, després de 4 anys fent aquesta tasca vaig aconseguir una comunitat de més de 300.000 persones”. Durant aquests anys en Xavier va identificar una necessitat clau molt debatuda i comentada a les xarxes: l’accés a la informació de productes d’ortopedia i als serveis relacionats. “Els usuaris tenien la necessitat de poder buscar informació i preus de productes, comparar-los i comprar aquell que millor s’ajustés a les seves necessitats, per això vam decidir crear un Marketplace que agrupés en un espai únic els productes i els serveis que els usuaris amb discapacitat poguessin necessitar” explica  Mesalles.

El mes de juny del 2016 van llançar la primera versió del marketplace i s’ha modificat “perquè l’usuari pugui cercar no només productes d’ortopèdia sinó que també pogués recollir informació de serveis d’atenció personal, i també serveis per l’accessibilitat, arquitectes, instal·ladors de grues, rehabilitació i adaptació d’habitatges, etc”, comenta Mesalles. Des del seu llançament, Discubre rep visites de més de 100 països, compta amb 5.000 usuaris i 450 empreses registrades.

Com funciona?

Entre els serveis que es poden trobar a Discubre es troben solucions d’ortopèdia – teràpia, rehabilitació, parafarmàcia o pediatria-, serveis d’atenció personal – advocats, cuidadors, infermeria, psicòlegs, logopedes; i serveis de millora dels habitatges – arquitectes, instal·ladors de grues, reformes adaptades de banys, etc. L’usuari pot navegar pel Marketplace i trobar tots els productes i serveis dirigits a persones amb alguna discapacitat i/o diversitat funcional de manera fàcil, eficient i transparent i demanar-ne un pressupost. Discubre no ven els productes ni els serveis, és un pont entre els usuaris i els proveïdors de servei i distribuïdors i fabricants dels productes ortopèdics. “Quan rebem les peticions, les reenviem als fabricants perquè ens facilitin els seus pressupostos i enviem a l’usuari els primers 4 pressuposts que rebem perquè triï el que més s’ajusti a les seves necessitats”, explica Mesalles.

 

 

Actualment, Discubre també compte amb un buscador-comparador de productes on l’usuari pot comparar directament els preus d’un mateix producte de diferents fabricants. A més, en els pròxims dos mesos, es llançarà l’app mòbil de Discubre amb l’objectiu de ser un espai de compra, intercanvi o de venda de productes ortopèdics de segona mà.

Pels creadors de Discubre formar part de Tech4Social “és com tenir un germà gran: poder anar de diferents partners per guiar-nos, aconsellar-nos i poder donar a conèixer la solució a les entitats és clau per ampliar les aspiracions socials de la solució. És un benefici mutu”, subratlla Mesalles.