Ecosia, el buscador ecològic i solidari

1 setembre 2017

Temps de lectura 2 minuts

A vegades, la falta de temps acostuma a ser una de les excuses més comunes per a justificar la poca implicació per a una causa social o solidària com la preservació del medi ambient.

La iniciativa ECOSIA, vol trobar aquest temps amb els usuaris que visitin el “buscador verd” i realitzin cerques i busquin informació amb l’objectiu de plantar arbres arreu del món.

ECOSIA  és un buscador ecològic i solidari en línia que treballa com la resta de motors més coneguts com Google o Yahoo. L’objectiu és destinar el 80% dels ingressos que rep amb la publicitat a programes contra la desforestació al món. Una de les campanyes actuals, www.plantabillion.org, està enfocada a la reforestació del Bosc Atlàntic brasiler. La iniciativa no planta arbres directament sinó que fiança projectes que treballen  a diferents zones del món.

Un altre exemple és el projecte que a Burkina Faso, ECOSIA dóna suport a l’organització OZF per plantar arbres i frenar la desertificació del país i aconseguir a què la terra sigui fèrtil de nou. Altres països a on ECOSIA col·labora són Perú, Etiòpia, Indonèsia Marroc o Madagascar.  Fins al mes d’agost de 2017 ja s’han plantat 12 milions d’arbres, però encara queda molt per l’objectiu principal d’ECOSIA: assolir la plantació de mil milions d’arbres abans del 2020.

Com funciona?

Per poder utilitzar ECOSIA, només cal obrir la web http://www.ecosia.org i convertir-la en la vostra pàgina principal, o en el principal motor de cerca. Després, només cal introduir les paraules clau de la informació que l’usuari cerca i el buscador oferirà un llistat de resultats, similar als de Google. A diferència de Google, cada usuari d’ECOSIA té un marcador personal a la part superior dreta de la seva pantalla que indica el nombre d’arbres que s’estan plantant gràcies a les cerques que realitza l’usuari. D’on surten els diners per plantar arbres? Dels anuncis de cerca que es generen quan l’usuari busca una informació determinada. Al clicar a aquests anuncis, Ecosia rep uns ingressos i el 80% d’aquests es destinen a projectes dereforestació de tot el món.