El vídeo viral que fa que el teu mòbil sigui el d’un refugiat

20 juliol 2016

Temps de lectura < 1 minut

En només una pantalla d’un mòbil ens mostren el què sent una persona refugiada quan es comunica (o no es pot comunicar) amb altres persones. Aquest vídeo, especialment dissenyat per a ser visualitzat en dispositius mòbils, comença amb una interpel·lació a l’espectador: “El teu telèfon es ara el telèfon d’un refugiat”. A partir d’aquí, es transmeten les situacions i sensacions per les què passa una persona que fuig de casa seva, com ara la confusió, la por i la desinformació.

Aquesta campanya l’ha llençat BBC Media Action, l’ONG de la BBC dedicada al desenvolupament internacional mitjançant la comunicació, a partir d’un estudi realitzat en col·laboració amb l’organització DAHLIA. El vídeo té l’objectiu de conscienciar sobre la importància que tenen la comunicació, la connexió a internet, la informació i els dispositius mòbils en una crisi humanitària, categoritzant-los com a bé de primera necessitat en el món actual i com a elements essencials per a la seguretat, protecció i benestar de les persones refugiades.

La campanya vol que aquesta conclusió, que va ser extreta d’un estudi realitzar a persones desplaçades i refugiades en trànsit, faci un impacte entre la població i sobre tot entre les diferents organitzacions humanitàries que tenen com a objectiu millorar la vida de les persones refugiades.