Entitats d’habitatge inclusiu es reuneixen per desenvolupar solucions mòbils

10 octubre 2016

Temps de lectura 2 minuts

El passat 6 d’octubre es va celebrar la primera activitat relacionada amb el “Repte d’Habitatge Inclusiu” que ha llançat m4Social, reunint una vintena de professionals d’entitats d’aquest àmbit per debatre sobre tecnologia mòbil.

La jornada, que va tenir lloc al Mobile World Centre de Barcelona, va servir per posar en comú els principals desafiaments als què fan front les entitats que treballen al camp de l’habitatge d’inclusió,  amb l’objectiu de concretar-los el màxim possible i idear solucions mòbils que els puguin donar resposta.

 

 

En aquest sentit, Ricard Espelt, qui va conduir la dinàmica, va justificar que “és més important el què dóna sentit a la creació que la tecnologia final”. A més a més, va afegir que potser el repte que arrenca no donarà amb nomes solucions de tecnologia mòbil, sinó que aprofitarà i explotarà al màxim la que ja tenim a la nostra disposició.

Treballadors de les entitats d’habitatge inclusiu van manifestar durant la sessió de debat la seva voluntat de treballar conjuntament per trobar solucions mòbils a problemes transversals, donat que moltes entitats -per la seva mida- no tindrien capacitat de fer-ho per elles mateixes i són conscients que es pot aconseguir major impacte social anant de la mà. Les temàtiques per les quals van manifestar més interès van ser la captació d’habitatge, el seguiment dels beneficiaris i la sensibilització entre la població i la comunicació de la problemàtica. 

Per altra banda, m4Social va presentar a les entitats algunes de les iniciatives mòbils i tecnologia que existeix per l’habitatge inclusiu, tant a Catalunya com a la resta del món, per saber quin és l’estat de la qüestió i les possibilitats de col·laborar amb algunes d’elles o pel contrari fer palès la necessitat de desenvolupar noves solucions des de zero. 

Aquesta jornada va ser imprescindible per poder posar les bases del repte d’habitatge inclusiu. En breu, m4Social llançarà una crida a professionals del sector tecnològic i emprenedors perquè participin a les properes jornades de co-creació, que tindran lloc el 8 i el 30 de novembre.