És necessària una aplicació social en el desenvolupament de les innovacions tecnològiques i de les aplicacions mòbils

2 març 2017

Temps de lectura 2 minuts

A l’estand de la Fundació Mobile World Capital del Mobile World Congress s’han presentat les conclusions de l’estudi impulsat per la Taula d’Entitats del Tercer Sector Social de Catalunya, “Les necessitats de les entitats del tercer sector social de Catalunya en tecnologia mòbil, digitalització i TIC‘. L’estudi s’engloba en el marc del projecte d’innovació social en tecnologies mòbils, M4Social.

L’estudi ressalta que la innovació tecnològica serà una eina cabdal per a empoderar les persones en risc d’exclusió ateses per les entitats socials i, alhora, pot ser una eina per a l’obtenció de finançament per al Tercer Sector Social català. Pel que fa al desenvolupament de tecnologia mòbil i apps, l’estudi ressalta que provocaran una major participació ciutadana, una major capacitació d’habilitats i competències de professionals i voluntaris.

Per al president de la Taula del Tercer Sector, Oriol Illa cal posar la persona al centre del desenvolupament de la tecnologia mòbil i “només amb un enfocament clarament social del desenvolupament i l’aplicació de la tecnologia mòbil aconseguirem que realment aquesta revolució arribi a tots i cadascun dels nostres ciutadans i ciutadanes”, ha explicat.

 

 

La tinent alcalde de Drets Socials de Barcelona, Laia Ortiz, ha ressaltat que “aquest informe diu una cosa que ja sospitàvem en altres informes sobre l’escletxa digita entre col·lectius, persones, barris… Evidentment té un impacte a les entitats socials. El que volem és, per una banda, incidir en les empreses. Les noves empreses innovadores no pot ser que no tinguin en compte el seu impacte social des del minut zero. Per altra banda, les entitats social no s’han de quedar fora del tren de la innovació”.

La consellera d’Afers Socials, Treball i Famílies de la Generalitat de Catalunya, Dolors Bassa, ha ressaltat tres punts importants: “primer que dóna resultats, de vegades en el sector social ens costa avaluar, tant a les entitats com a les administracions.” Des de l’administració per primera vegada, a les subvencions destinades a les entitats socials, un total de 200 milions d’euros, un punt important que es valora és el de la innovació.

En segon lloc, Bassa ha destacat el fet que el tercer sector social estigui present al Mobile World Congress, com també el foment de la presència de les dones i l’organització del Women4Tech. En tercer lloc, ha ressaltat la importància de les aplicacions mòbils més enllà dels dispositius mòbils, i ha afirmat que “actualment, Catalunya té 13.000 empreses TIC que facturen més de 14.000 milions d’euros, però si tot això no reverteix en l’àmbit social, no haurem fet la feina ben feta”.

El projecte ‘m4Social‘ impulsat per la Taula del Tercer Sector i en col·laboració amb la Fundació Mobile World Capital, la Fundació La Caixa, l’Ajuntament de Barcelona i la Generalitat de Catalunya, connecta emprenedors i desenvolupadors mòbils així com amb inversors, per tal d’impulsar projectes socials que promoguin la integració i el desenvolupament.