Future Funded, el futur de la tecnologia és femení

5 juliol 2018

Temps de lectura 2 minuts

El passat mes de març, a l’article Com suturar l’escletxa de gènere dins l’àmbit de la tecnologia? us parlàvem d’accions i iniciatives per a suturar l’escletxa digital de gènere. Avui us volem presentar Future Funded, la primera plataforma de crowdfunding que proporciona finançament per formació en tecnologia a dones. 

A moltes empreses els hi costa trobar determinats perfils tecnològics i a Barcelona hi ha la infraestructura formativa necessària per cobrir aquesta demanda. Va ser així com Laura Fernandez i Cecilia Tham, van decidir crear una plataforma de formació en tecnologia a través de programes educatius. De seguida, es van adonar que faltaven dones en el sector, de manera que van decidir que la plataforma se centrés especialment en formar i promocionar dones.

Amb l’acompanyament de Future Funded, cada participant crea la seva pròpia campanya, explicant qui és, què vol i per què mereix el finançament. Durant 8 setmanes a través de la plataforma es recaptaran els diners necessaris per a fer el curs en qüestió. La idea és que l’empresa que estigui interessada en una candidata cobreixi almenys la meitat de la campanya i, a canvi, aquesta hi treballarà uns mesos un cop acabada la formació. D’aquí pot sortir la possibilitat d’incorporar-se com a treballadora a temps complert.

Moltes empreses troben els perfils més interessants ja que l’elaboració de la campanya implica que les candidates siguin persones proactives i motivades, disposades a assumir reptes.

Parlem amb Laura Fernandez, co-fundadora de Future Funded

Què és Future Funded i d’on surt la iniciativa? A qui s’adreça i per què? Què li aporta el crowdfunding o el finançament col·lectiu a l’educació o la formació? Quines han estat les fites de Future Funded i com us imagineu el futur? Sóc una dona de perfil tecnològic, què he de fer?

Parlem amb la co-fundadora de Future Funded Laura Fernandez