Google for Nonprofits: recursos digitals gratuïts per ONGs i entitats socials

4 abril 2017

Temps de lectura 2 minuts

Google for nonprofits és un programa destintat a ONGs i entitats socials que dóna accés de manera, gratuïta, a tot un ventall de productes i d’apps de Google i a la realització de campanyes publicitàries de Google Adwords sense cap cost addicional. Per formar part d’aquest programa cada entitat ha de complir una sèrie de requisits a més d’estar registrada com una organització sense ànim de lucre a Espanya.

Els requisits per accedir al programa Google for nonprofits

Els passos previs. Les entitats o organitzacions han d’estar registrades al registre nacional d’associacions dels Ministeri de l’Interior. Han d’estar emparades per una de les següents formes legals:

  • Entitats sense ànim de lucre tal com recull la llei núm. 49/2002
  • Fundacions, d’acord amb la llei núm. 50/2002
  • Cooperatives que desenvolupin activitats sense ànim de lucre segons defineix la llei núm. 27/1999.

El primer pas. Registre de l’organització a TechSoup i obtenir la validació del compte. Techsoup és una de les organitzacions de referència d’assistència tecnològica sense ànim de lucre als Estats Units. A Espanya, aquest registre és gestionat per Ilunion Consultoría a través del programa programa DONO. Ilunion Consultoría és membre de la xarxa TechSoupGlobal. Si la teva entitat compleix aquest requisit, pots començar el registre a través d’aquest enllaç.

Una vegada realitzat el registre,  en cinc dies laborables l’entitat candidata rebrà la resolució sobre la seva petició per formar part del programa Google for Nonprofits. 

El segon pas. Enviament de documentació per demostrar que l’entitat registrada compleix amb els requisits. La informació principal que es demana són els estatus de les entitats o ONGs i el seu CIF.

El tercer pas. Una vegada s’ha validat el registre i la documentació enviada és la correcta, ja es podrà tramitar el registre al programa  Google for Nonprofits a través d’aquest enllaç.

De quins productes de Google es podria beneficiar la teva entitat o ONG?

  • Accés gratuït a tota la varietat de les apps de Google, 30GB d’emmagatzematge al núvol (Google Drive) i suport tècnic les 24 hores.
  • Accés Premium a Youtube. Més espai per carregar vídeos, més personalització del canal de Youtube i possibilitat d’incloure botons per donacions o fundraising.

Google Grants: campanyes publicitàries de Google Adwords per ONGs

Google Grants és un programa que ofereix a les entitats i ONGs la possibilitat de fer campanyes publicitàries de Google Adwords de manera gratuïta.

Google permet l’accés a un crèdit mensual de 10.000 dòlars, uns 9.300€, per a realitzar campanyes publicitàries amb Google Adwords i augmentar la presència de les entitats en el buscador de Google, al canal de Youtube i a Google + per generar més consciència social sobre les temàtiques que treballen les entitats, expandir la visibilitat dels projectes, fomentar la captació de voluntaris i la recaptació de fons.