Repensar el model de ciutat, el reclam de les entitats en la inauguració del VIè Congrés del Tercer Sector Social

20 novembre 2018

Temps de lectura 2 minuts

El dimarts 20 de novembre a les 17.30h a l’Auditori del Disseny Hub Barcelona ha tingut lloc la inauguració del VIè Congrés de Tercer Sector Social, que tindrà lloc fins dijous al Recinte Firal de la Farga de l’Hospitalet.

Sota el lema ‘Desigualtats socials, solucions locals’ el VIè Congrés serà un espai de debat i reflexió que vol enfortir la relació entre el món local i el Tercer Sector Social per abordar conjuntament el fenomen de la urbanització.

Segons dades de l’ONU, el 2050 gairebé el 70% de la població mundial viurà a les ciutats. A Catalunya, més de la meitat de la població JA es concentra en ciutats grans de més de 50.000 habitants i el 80% en municipis de més de 10.000. Davant aquesta situació, la Taula del Tercer Sector demana repensar un altre model de ciutat. “Les nostres ciutats no poden quedar en mans de l’especulació. Les nostres ciutats no poden seguir el dictat dels grans capitals i dels fons d’inversió. Reivindiquem el ‘dret a la ciutat’. El dret a ciutats sostenibles i habitables, pensades amb la gent i per a la gent, amb una distribució més justa i equitativa dels costos i els beneficis i amb unes condicions de vida dignes per a tothom” ha reclamat Francina Alsina, presidenta de la Taula d’entitats del Tercer Sector Social de Catalunya.

La inauguració ha tingut lloc a càrrec del president Generalitat de Catalunya, Quim Torra; el president del Parlament de Catalunya, Roger Torrent; l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau; l’alcaldessa de l’Hospitalet de Llobregat, Núria Marin; i la vicepresidenta de la Diputació de Barcelona, Meritxell Budó; Davant les màximes autoritats, la presidenta de la Taula del Tercer Sector ha reivindicat el sector social com a aliat imprescindible i estratègic a l’hora de coproduir i codesenvolupar polítiques socials urbanes.

Com venim comentant, enguany el VIè Congrés del Tercer Sector inclou l’Espai m4Social. Durant dos dies hi haurà conferències especialitzades que mostraran el paper social de la innovació tecnològica i un gran debat centrat en com les entitats socials poden d’adaptar-se a una societat en la qual les noves tecnologies han produït una transformació mai vista fins ara. Així mateix, a l’espai es podrà visitar durant tots dos dies una mostra de robots assistencials, realitat virtual, impressió 3D i una selecció del Showroom d’apps socials, que ajuden a millorar la vida de les persones. Podeu consultar aquí el programa de l’Espai m4Social. Us hi esperem!