Inauguració del nou Centre gestor de Residus Tecnològics de Trinijove

27 juny 2018

Temps de lectura 2 minuts

Foto: Ajuntament de Barcelona

Avui dimecres 27 de juny al barri del Poble Nou de Barcelona ha tingut lloc la inauguració d’un nou Centre Gestor de Residus Tecnològics. Es tracta d’un projecte pioner gestionat per la Fundació Trinijove, una entitat que treballa per la inserció laboral de joves en risc d’exclusió social.

La nau, una antiga fàbrica modernista situada al carrer Pujades 97, va ser cedida per l’Ajuntament de Barcelona i ha estat rehabilitada a través de l’empresa d’inserció de la fundació, gràcies a la col·laboració público-privada entre Fundació Trinijove, l’Ajuntament de Barcelona, l’Obra Social “la Caixa” i el Departament de treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya.

El centre ha estat inaugurat aquest matí per l’alcaldessa Ada Colau; També han estat presents el president de Trinijove, Ignasi Parody; el director General de la Fundació Bancària “la Caixa”, Jaume Giró; el director de l’Agència Catalana de Residus, Josep Maria Tost; el secretari general de Treball, Afers Socials i Famílies, Josep Ginesta i Vicente, i el regidor del districte de Sant Martí, Josep Maria Montaner.

El centre, que ha començat la seva activitat, disposa d’un servei de reciclatge d’ordinadors, tauletes i telèfons mòbils amb un espai per a la formació professional de joves derivats dels Serveis Socials del Districte de Sant Martí. En aquest sentit, Trinijove continuarà la seva col·laboració amb el programa Incorpora de “la Caixa” a través del qual aquests col·lectius rebran formació a mida de les empreses per afavorir les seves possibilitats de contractació. Així mateix el projecte està vinculat al programa eReuse de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), que vol facilitar el reaprofitament de maquinari en bon estat de funcionament per entitats sense ànim de lucre; Per a garantir la sostenibilitat del centre, s’obrirà un punt de venda d’objectes en bon estat i material de segona mà.

 

 

Més informació Nota de premsa Ajuntament de Barcelona