Les 10 apps amb més impacte social de 2016

12 desembre 2016

Temps de lectura 3 minuts

En el marc del #m4socialday, la jornada sobre “Les TIC x la inclusió social” celebrada el passat novembre, es van presentar les 10 apps o solucions digitals més inclusives de 2017.

Aquesta selecció d’iniciatives, realitzada per l’equip d’Apps4citizens, capitanejat per Antoni Gutiérrez-Rubí, inclou una mostra heterogènia de tecnologia digital que ajuda a la millora de la vida de les persones, i que ha estat realitzada tenint en compte diversos paràmetres i destacant diferents qualitats: el seu abast, el seu impacte, la seva innovació, la seva tecnologia, el fet que sigui de codi obert i accessible etc…

Aquí us deixem aquestes 10 solucions a seguir de prop.

  1. BuycottAquesta app promou l’activisme cívic y parteix de què el primer instrument de canvi social és el consum responsable, és a dir: un mateix és consumidor o usuari però, a l’hora, ciutadà.
  2. Share the Meal: Aquesta app, iniciativa del Programa Mundial d’Aliments de la ONU (WFP) contribueix a una bona nutrició de nens i dones (especialment de les embarassades i lactants) a través de donacions.
  3. Green Taxi Cooperative: Promou la ocupació col·laborativa. És una empresa en la què tots els taxistes són propietaris dels vehicles, contractats a temps complet i amb garanties.
  4. Ushahidi: Permet la recol·lecció d’informació i dades, així com la seva gestió i visualització. Aquesta app és important per introduir la mirada de noves capes sobre el territori sobre el qual s’actua.
  5. Lazzus: Aquesta és una app de mobilitat accessible per a persones cegues o amb discapacitat visual, proporcionant informació i guiant l’usuari pels carrers i transports.
  6. 2RescApp: Es tracta d’una app que té com a objectiu agilitzar, actualitzar i modernitzar l’actuació en cas d’urgència per sobredosi de drogues, concretament per consum d’heroïna. L’app guia l’actuació de la persona que presencia la sobredosi en una altra persona, per tal que pugui actuar amb immediatesa als primers símptomes.
  7. Fix My Street: Aquesta aplicació permet que els ciutadans localitzin i denunciïn els problemes als carrers del seu barri perquè l’organisme responsable pugui prendre mesures i reparar-los.
  8. Loconomics: Aquesta cooperativa té l’objectiu d’apropar-te al professional que necessites, sense intermediaris, per poder contractar els seus serveis amb garanties i opinions d’altres usuaris.
  9. Goteo: Aquesta coneguda plataforma de crowdfunding per a projectes socials destaca pel seu enorme impacte i alta capacitat de generació de recursos.
  10. Pam a Pam: És una app de consum responsable, en la qual es visualitza un mapa col·laboratiu en què es comparteixen iniciatives de proximitat, ecològiques, transparents, ètiques i justes de diferents sectors i en diferents zones geogràfiques.

 

Relacionat: Aquí et presentem 8 apps amb impacte social del 2017!!