Les entitats socials impulsen apps per a l’habitatge inclusiu

9 febrer 2017

Temps de lectura 2 minuts

Millorar la comunicació, l’acompanyament personal, la gestió dels recursos i la creació de comunitat. Aquest és l’objectiu de Nonius, la solució guanyadora de la final Repte d’Habitatge Inclusiu de m4Social, celebrada aquest dimecres al vespre al Mobile World Centre de Barcelona i impulsada per les entitats que treballen en aquest àmbit de la mà de la Taula d’Entitats del Tercer Sector Social.

“La tecnologia és perquè guanyem com a societat i això és el que estem fent aquí”, ha assegurat Fèlix Casanellas, l’emprenedor que ha impulsat l’app guanyadora.

Amb ell, tres finalistes més han presentat diferents solucions mòbils que pretenen donar suport al lloguer social amb eines que milloren la vida de les persones i de les entitats socials que hi treballen. En segon lloc, No Empty, una solució creada per Pau Yánez que utilitza la gamificació per millorar la gestió de parcs d’habitatge social. “Sóc aquí perquè davant de casa meva hi ha un bloc buit, i això m’indigna”, ha explicat en presentar la seva solució. Care us és el nom de la tercera classificada, una app dedicada a vèncer la solitud, millorar la comunicació, el seguiment i la seguretat de les persones que fan ús dels habitatges socials. El quart lloc ha estat per a Collabora, una solució que impulsa la col·laboració entre els ciutadans i les entitats socials.

Com ha explicat Dani Lorente, des de la Taula d’Entitats del Tercer Sector Social, “l’objectiu d’aquest repte ha estat ser un punt de trobada entre entitats, professionals i emprenedors”. A més, ha destacat, “això no s’acaba aquí, cal seguir treballant amb els projectes”. Així ho reiterat també Antoni Gutiérrez Rubí, d’Apps4Citizens, com a portaveu d’un jurat integrat també per Jordi Pascual (Taula d’Entitats del Tercer Sector Social), Xavier Mauri (Fundació Hàbitat3), Olga Porro (Fundació Ship2B) i Esteban Redolfi (4YFN).

 

 

 

La final ha estat la culminació d’un procés treballat i de fons que ha requerit el treball conjunt de les entitats socials i ONG que treballen per l’habitatge inclusiu, per tal de definir les necessitats de les entitats, i dels emprenedors que han conversat amb elles per poder donar una resposta tecnològica el més útil possible. 

 

Galeria d’imatges – Final Repte Habitatge

 

 

 

 

 

La Final, a Twitter: Tafaneja l’Storify de l’esdeveniment