Les entitats visiten les solucions tecnològiques socials del Mobile World Congress

3 març 2017

Temps de lectura 2 minuts

Un centenar de representants d’entitats socials, de l’Ajuntament de Barcelona i del departament de Treball Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya van visitar les aplicacions socials de diferents exhibidors presents al Mobile World Congress.

La primera parada va tenir lloc a Vodafone. La seva fundació va presentar als visitants una sèrie de dispositius i solucions tecnològiques que van ser les guanyadores a la darrera edició dels Premios Vodafone Connecting for Good de Innovación en Telecomunicaciones. Aquestes iniciatives són:

  • Eyesynth és un dispositiu que permet a les persones invidents interpretar formes i obstacles del seu entorn a través de sons tramesos a l’oïda.
  • App&Town és una aplicació mòbil que guia i informa en temps real dels horaris i de les incidències en el transport públic a usuaris amb discapacitat. Aquesta app ja s’implementa a algunes ciutats de Canadà i dels Estats Units.
  • Mouse4All és un dispositiu que permet utilitzar dispositius mòbils Android sense haver de tocar la pantalla, sinó que l’usuari pot navegar-hi a través de diferents objectes de suport.

 

 

 

L’empresa de desenvolupament de software per mòbils, Qualcomm, va presentar a les entitats dues solucions que es desenvolupen actualment als països en desenvolupament:

  • Mobile Ultrasound Patrol: la solució consisteix en unes motxilles intel·ligents que contenen dispositius mèdics connectats, a través de connexió wifi, amb especialistes mèdics hospitalaris per assegurar i arribar a fer diagnòstics clínics en àrees rurals del país. Els metges o infermers locals poden realitzar visites a domicili i realitzar proves mèdiques, com ecografies o de detecció primerenca per tal d’assegurar l’atenció en salut en zones rurals. Els participants van poder fer una aproximació a la iniciativa a través d’unes ulleres de realitat virtual que mostraven el context real en què es troben els metges o infermeres per realitzar aquestes proves en domicilis rurals del Marroc.
  • Solucions wifi per comunitats de pescadors, Programa WISE:  és una iniciativa per facilitar l’accés a la informació meteorològica, del preu del mercat del peix, i de salut a comunitats de pescadors del Senegal.

Els participants també van fer una visita al major proveïdor de serveis telefònics locals i de llarga distància als Estats Units, AT&T.  Es van presentar diferents dispositius de salut no invasius com detectors de malalties cardiovasculars, que estan connectats amb els serveis d’emergència i amb la plataforma de servei de transport privat Uber. En el context de les smart cities, es van mostrar uns fanals intel·ligents amb videocàmera i sensor de temperatura, que actualment estan instal·lats en 10 ciutats estatunidenques i que, properament s’instal·laran 3.000  a San Diego.