L’m4social day, un èxit d’afluència en la seva quarta edició.

27 novembre 2019

Temps de lectura 2 minuts

Durant el matí del 18 de novembre, m4social day, va posar sobre la taula les possibilitats que pel Tercer Sector representa l’explotació de dades. L’acte que va comptar amb la presència de diferents institucions i personalitats  com Therese Jamaa General Manager GSMA Mobile World Capital, Laura Perez a l’Ajuntament de Barcelona i Josep Ginesta secretari general de Treball, Afers Socials i Famílies, de la Generalitat de Catalunya. També hi era present la presidenta de la Taula d’entitats del Tercer Sector, Francina Alsina, que en la seva benvinguda destacava que:  “la jornada d’avui vol ser un espai de trobada i de reflexió de diferents actors que són imprescindibles per avançar cap a un model que doni prioritat a les persones per sobre dels beneficis i que, per tant, humanitzi les dades”.

Javier Creus fundador de l’empresa Ideas For Change, obria la xerrada “InspiraSocial”, on l’expert en tecnologia va donar diferents exemples al públic de l’anomenat nou petroli del segle XXI, i donava una conclusió rellevant: “Necessitem noves institucions socials per la governança col·lectiva de les dades pel bé comú”.

La Taula Rodona sota el títol “Compartir dades per a una atenció centrada en la persona: el repte de la interoperabilitat”, va ser l’acte central de la jornada i va comptar amb  la participació de Meritxell Benedí, directora de Serveis Socials de la Generalitat de Catalunya, Sonia Fuertes comissionada d’Acció Social de l’Ajuntament de Barcelona, Josuè Sallent director a la Fundació TIC Salut i Social i  Xavier Trabado, vocal de la Taula del Tercer Sector.

Al debat que moderava el periodista Pipo Serrano, s’hi va destacar que totes les administracions tenen projectes de futur per interoperar entre elles,  però totes elles denunciaven la falta de finançament i la falta de prioritat política que pateixen alhora de poder avançar.

Data For Good Barcelona va ser l’entitat que va posar punt final a l’acte, amb un taller on s’explicava el potencial de la visualització de dades en la presa de decisions i l’avaluació d’impacte.

Fotografies de Jordi de Temple

Pots veure tota la galeria fotogràfica fent clic aquí