L’SmartCAT Challenge es presenta a PIMES i startups

19 setembre 2017

Temps de lectura 2 minuts

La presentació de la segona edició de l’SmartCAT Challenge a PIMES i Startups s’ha celebrat a l’auditori de la Secretaria de Telecomunicacions, Ciberseguretat i Societat Digital de la Generalitat de Catalunya.

“L’objectiu és que les PIMES i startups puguin sumar-se al concrus SmartCAT per presentar projectes i solucions que s’adaptin als reptes de mobilitat i d’inclusió social proposats”, ha explicat el director d’estratègia de Smart Catalonia de la Generalitat de Catalunya, Daniel Marco.

M4Social col·labora amb l’SmartCAT Challenge en l’organització del repte sobre la inclusió social. “Ens fa molta il·lusió participar en aquest projecte perquè és una manera d’acostar el sector tecnològic a les entitats i als seus usuaris”, ha subratllat la directora de m4Social, Carlota Marí.

Les PIMES i startups interessades en participar al concurs poden registrar els seus productes i solucions fins el dia 28 de setembre. Les solucions i productes participants han de complir els següents requisits:

  • Ser un producte, una solució o un prototip funcional que es pugui testejar
  • Ser un producte, una solució o un prototip que no hagi estat ja comercialitzat.

A la presentació de les fases de l’Smart CAT Challenge Carles Ferreiro, CEO de Dotopen i partner del programa, ha destacat  que “busquem solucions adequades als reptes i que puguin estar ja preparades per a entrar al mercat. Cal tenir en compte que aquest certamen té l’objectiu de ser un impuls per a la innovació”.

Una vegada s’hagin registrat les solucions i productes, un jurat les testejarà i les avaluarà. Els premis s’entregaran el pròxim 19 d’octubre en el cas del repte d’inclusió social, i el 25 d’octubre en el cas de les solucions presentades al repte de mobilitat. Els participants opten als següents premis:

  • 5.000€ al guanyador/a del repte d’inclusió social i al de mobilitat.
  • 3.000€ als segons classificats del repte d’inclusió social i al de mobilitat.
  • 2.000€ als tercers classificats del repte d’inclusió social i al de mobilitat.

A més d’aquests premis, Keirestu Forum, xarxa internacional d’inversors privats  més important del món que col·labora al certamen, seleccionarà a dues solucions o productes a participar en els fòrums d’inversions que organitzen periòdicament per a presentar els seus projectes a inversors privats.

Finalment, els productes o solucions seleccionades podran optar a implementar una prova pilot dels seus productes i solucions amb les entitats del tercer sector i institucions locals que les avaluaran i oferiran els recursos materials i humans necessaris per a impulsar el projecte d’acord amb les seves necessitats.

L’SmartCat Challenge és una iniciativa de la Secretaria de Telecomunicacions, Ciberseguretat i Societat Digital de la Generalitat de Catalunya. Al llarg de 4 mesos emprenedors i ciutadans de tota Catalunya crearan solucions tecnològiques per a reptes de mobilitat i inclusió social.