m4Social al Mobile World Congress 2022: projectes i apps de caràcter social

22 febrer 2022

Temps de lectura 2 minuts

Un any més, m4Social, el projecte d’innovació digital en l’àmbit social de la Taula del Tercer Sector de Catalunya, participa en les activitats del programa oficial del Mobile World Congress. Durant el matí del dijous 3 de març, comptarem amb un espai a l’estand de la Fundació Mobile World Capital Barcelona on donarem a conèixer els últims projectes de caràcter social pensats per millorar l’atenció i l’acompanyament a persones en situació de vulnerabilitat.  

Després de la tradicional benvinguda, hi ha prevista la conferència ‘Promoción de la autonomía personal y la inclusión a través de la tecnología y la digitalización, a càrrec d’Alfonso Lara-Montero, director executiu de l’European Social Network. A continuació, es presentaran 5 experiències innovadores en l’àmbit social que milloren la qualitat de vida i el benestar de les persones. Jordi Arrufi, director del projecte Digital Talent a la Fundació Mobile World Capital Barcelona i Anandamaya Arnó, Full-Stack Developer a Free Now (Grup Mercedes), compartiran el projecte BCN Inclusive Coding, que vol reduir la bretxa de talent digital, així com generar una nova oportunitat professional en segments de la població que es troben en situació de vulnerabilitat. 

D’altra banda, comptarem amb la presència de l’alcaldessa de Rubí, Anna María Martínez, que explicarà el funcionament de l’app ‘Al teu costat’. A més, tindrem l’oportunitat de conèixer de més a prop iniciatives com CoActuem per la salut mental, que pretén millorar les xarxes de suport social a través de la participació i l’experiència de les persones amb problemes de salut mental i els seus familiars, convertint-los en co-investigadors. Des de Salut Mental Catalunya, Bàrbara Mitats, responsable de programes de recuperació i formació i Vicenç Mateo, co-investigador i membre de la junta directiva, ens acostaran els objectius de la iniciativa. 

A més, hi serà Lluís Torrens, director de Planificació i Innovació de l’Àrea de Drets Socials de l’Ajuntament de Barcelona, que detallarà el funcionament de l’ARI II, un nou model d’assistent robòtic intel·ligent que facilita l’atenció a les persones grans, ajudant-les a recordar la pauta adient de medicació o la data d’una visita mèdica. També, hi haurà temps perquè Josep Rodríguez i Montserrat, director de la Fundació Educativa Terrassa i Frank del Águila, fundador de Delaguila, ens acostin el projecte MindfulPlay, que promou l’ús dels videojocs i la realitat virtual per millorar el benestar emocional de les persones de la mà del mindfulness, la natura o l’art. 

Podeu consultar el programa complet aquí. 

Així, un any més, serà una oportunitat única per acostar-nos a diverses iniciatives d’interès social pensades per millorar la qualitat de vida de persones en situació de vulnerabilitat. Us esperem el pròxim 3 de març a l’estand de la Fundació Mobile World Capital Barcelona (Hall 4 Stand 4G100) del recinte firal de Gran Via L’Hospitalet. L’acte està obert només a les federacions de la Taula del Tercer Sector que, prèviament, hagin sol·licitat l’acreditació corresponent. També es podrà seguir per streaming a la web de la Fundació Mobile World Capital Barcelona.