m4Social se suma al patronat de la Fundació TIC Salut Social

22 desembre 2023

Temps de lectura 2 minuts

La Taula d’entitats del Tercer Sector Social, a través de m4Social, el projecte d’innovació digital en l’àmbit social, s’incorpora al patronat de la Fundació TIC Salut Social, l’organisme de la Generalitat de Catalunya que treballa per impulsar la transformació digital dels serveis assistencials a través de les TIC. “Aquesta aliança ens permetrà col·laborar en la creació i impuls de nous sistemes d’informació socials, així com en la millora de la interoperabilitat dels existents, amb l’objectiu d’enfortir la capacitat de les entitats socials per treballar de forma més coordinada amb l’administració i dins del mateix sector”, explica Xavier Trabado, referent de m4Social a la junta directiva de la Taula d’entitats del Tercer Sector Social. La millora de l’atenció social passa per assolir una visió integral de la persona i aquesta visió de 360 graus s’aconsegueix, precisament, garantint la interoperabilitat, la capacitat dels sistemes de compartir dades i possibilitar l’intercanvi d’informació. Les entitats socials han de trencar amb la idea de recollir dades de manera aïllada i pensar en clau de sector, introduint tecnologies que optimitzin els processos de recollida i explotació d’aquestes dades i permetin interoperar amb el màxim d’agents possibles”, afegeix Trabado.

L’àmbit social és una de les línies principals d’acció de la Fundació. La participació en aquest organisme també permetrà a m4Social promoure la coordinació i el treball en xarxa amb altres entitats del territori i conèixer i apropar-se a altres projectes que s’estan desenvolupant a Catalunya i que poden donar solució als reptes amb què les organitzacions del tercer sector es troben en el seu dia a dia. També facilitarà la identificació d’oportunitats de finançament per a projectes d’innovació i tecnologia orientats a la millora de l’atenció i la cura de les persones.

A través de m4Social, la Taula d’entitats del Tercer Sector Social de Catalunya vol liderar la transformació digital de les entitats del Tercer Sector, així com incidir en la generació d’un ecosistema d’innovació en l’àmbit social. Aquesta aliança és un pas més per avançar cap a la transformació digital de l’atenció a les persones, contribuint a l’empoderament de la ciutadania i de les entitats socials.