Mediktor i Medplan guanyen el repte mConnectathon

21 juny 2017

Temps de lectura 2 minuts

Mediktor i Medplan van ser les guanyadores d’un repte que va aplegar un total de 18 apps, 20 mentors, 10 càpsules divulgatives i 135 assistents del sector.

El passat divendres 16 de juny va celebrar-se el primer mConnectathon en TIC, Salut i Social, amb l’objectiu de testejar, en un entorn controlat i segur, la connectivitat i interoperabilitat amb la Plataforma de Salut Digital, en el marc del projecte del Portal AppSalut.

“El projecte del Portal AppSalut posa al ciutadà al centre, fent que la informació que gestiona en el seu entorn mòbil pugui estar disponible pel seu professional. És la primera vegada que s’integren dades del ciutadà amb el sistema de salut i l’entorn social”, destacava Francesc Garcia Cuyàs, Director de la Fundació TicSalut. La plataforma és un showroom d’apps de salut i benestar social que han estat acreditades.

Durant les 10 hores de la jornada, els participants van haver d’afrontar el repte d’integrar les seves aplicacions desenvolupades prèviament amb la futura Plataforma de Salut Digital. Els participants van comptar amb el codi SDK facilitat per l’organització.

El Secretari General de Salut, Albert Serra, va apuntar que “el sector salut està molt acostumat a moure’s en el camp de la innovació tecnològica. La línia de les TIC ens permet integrar dins del sistema a la ciutadania, en un moment en el qual el ciutadà cerca eines pròpies per autocuidar-se”.

El Secretari General de Treball, Afers Socials i Famílies, Francesc Iglesias, que va incidir en la importància que té la tecnologia com a “gran aliada d’un sector en el qual les transformacions cap al futur requereixen noves respostes davant de la crisi de les cures familiars i els reptes d’atendre, de manera personalitzada, l’autonomia de les persones”.  En Jordi Martínez, director d’innovació de la Fundació TicSalut, va concloure la inauguració valorant “un dels grans reptes actuals” per TicSalut i el sector, que passa per “la integració i la interoperabilitat dels diferents sistemes de salut i social”.

En finalitzar la jornada, de les 14 participants, 12 van assolir el repte proposat. Mediktor, la guanyadora,  és una eina interactiva capaç d’analitzar els símptomes i avaluar l’estat de salut de l’usuari, va ser l’aplicació amb més puntuació. Medplan, va ser la segona classificada. Ambdues van recollir el premi, valorat en 3.000€ cada una. Les 12 apps que van superar el repte van ser: Colors, mHeart, Mediktor, MIMD, Medplan, Linkcare, MeCuido, NOAH, U24App, ActivaAPP, CareUP i La meva pròstata.