m4Social suma valor social al MWC 2019

1 març 2019

Temps de lectura 2 minuts

El que volem és passar d’una tecnologia que ara és de les ‘coses’ (productes, serveis, etcètera) a una tecnologia per a les persones” ha assegurat Francina Alsina, presidenta de la Taula del Tercer Sector al Mobile World Congress, que en aquesta edició ha superat rècord de participació amb 109.000 participants. Gràcies a la Fundació Mobile World Capital Barcelonam4Social ha presentat aplicacions i projectes amb impacte social, que milloren el benestar i la qualitat de vida de les persones, sobretot d’aquelles que estan en risc o situació d’exclusió social.  

No hi haurà MWC si no introduïm la perspectiva social. Hem d’assegurar que la transformació digital sigui útil per a les persones. Només aleshores tindrà sentit. La transformació digital no pot generar desigualtat i ha d’estar al servei de les persones” ha afegit el conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani, que ha participat en l’acte. La Generalitat de Catalunya és un dels partners del projecte m4Social de la Taula junt amb l’Ajuntament de Barcelona.

– EaseApps. La Fundació ASPACE Catalunya, amb el suport de FEPCCAT,  ha dissenyat tres apps que garanteixen l’accessibilitat digital a persones amb dificultats motriusEase Touch permet que la pantalla tàctil respongui adequadament a les possibilitats motrius de la persona i que s’elaborin gestos habituals (pessigar per a fer zoom, arrossegar amb precisió, etc) i Ease Mouse i Ease Joystick faciliten el control del mòbil a través del punter del mouse o d’un comandament de joc. Totes tres disponibles a Google Play Store.

– Voluntariapp. El Grup Alba, amb el suport de la Federació Catalana de Voluntariat Social i la Diputació de Lleida, pretén agilitzar el contacte entre les persones voluntàries i les entitats socials a través del mòbil. Aquesta aplicació senzilla i intuïtiva, disponible a Play Store, digitalitza el procés de gestió del voluntariat. Compta amb una interfície autogestionable per a les entitats i facilita notificacions i avisos de noves crides. A més, pretén fomentar la implicació dels i les joves en la tasca de voluntariat.

– Imagimakers. Projecte de la Fundació Bancària ’la Caixa’ que apropa el disseny i la impressió 3D a la gent gran. Fomenta el coneixement de les eines (programes de disseny i impressió 3D, conceptes, recursos, etcètera) i promou l’ús creatiu de la tecnologia per desenvolupar possibles solucions que millorin la vida de les persones, treballant-les conjuntament amb persones amb discapacitat.

– Instant Network: projecte d’ajuda humanitària de la Fundació Vodafone. Persones treballadores es desplacen, com a voluntàries, a zones en situació d’emergència (catàstrofes naturals, conflictes, etcètera) per desplegar xarxes de telefonia mòbil amb molta rapidesa gràcies a una motxilla que compta amb la tecnologia necessària. El giny electrònic proporciona fins a 5 trucades simultànies en un radi de 100 metres i envia missatges de text a milers de persones, una informació crucial després d’un desastre.

D’altra banda, m4Social també ha presentat els projectes que s’han portat a terme durant el curs d’Agents d’Innovació i la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Barcelona han parlat sobre “La transformació digital de la protecció social” i “Serveis socials 2.0“, respectivament.